De la 1 ianuarie 2023, o nouă lege reglementează impozitarea plăților informale oferite de clienți pentru diverse servicii.
Cetățenii din uniunea Europeană risipesc, în medie, 127 de kilograme de alimente per persoană, potrivit Eurostat. Gospodăriile produc mai multe deșeuri alimentare decât restaurantele.
Dacă cele mai vechi restaurante de pe teritoriul țării au fost deschise în secolul al 16, lea, în Transilvania, Bucureștiul se poate mândri și el cu hanuri, restaurante și cafenele unele avand o istorie de peste 200 de ani.
În condițiile scăderii incidenței infectărilor cu noul coronavirus, autoritățile au decis unele măsuri de relaxare pentru capitala României.
HoReCa, unul dintre cele mai afectate domenii de pandemia de coronavirus, va primi sprijin din partea statului român.
În multe localităţi din România au intrat în vigoare o serie de restricţii pe fondul numărului mare de cazuri de COVID-19 din ultima perioadă.
Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, la Cotroceni, că organizarea alegerilor nu va duce la creșterea numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, dacă se respectă normele sanitare.
Premierul Ludovic Orban, a vorbit, luni seară, la o televiziune particulară, despre condițiile reînceperii anului școlar cât și despre reluarea vieții culturale.
Banca Europeană de Investiţii a acordat un credit de 7,5 milioane de euro unei companii britanice, care funcţionează şi în România, şi are ca domeniu de activitate gestionarea deşeurilor alimentare.