Un veteran de război, Gheorghe Enache din Câmpina, astăzi centenar, își amintește lungul drum al armatei române de la Bucuresti la Odesa, de la Odesa la Stalingrad și de la Stalingrad în Slovacia.
Pe 15 noiembrie 1987, a avut loc revolta anticomunistă a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane ''Steagul Roşu'' Braşov.
Elevii și profesorii Liceului Joseph Haltrich, din Sighișoara, numit și Scoala Germană din Deal (cu a sa celebră scară cu 300 de trepte, acoperită, a elevilor) sărbătoresc 500 de ani de la prima atestare.
Steaua Română din Câmpina era, acum 100 de ani, cea mai moderna și cea mai mare dintre rafinăriile din Europa.
Când armele vorbesc, muzele tac spunea filosoful Marcus Tullius Cicero.
După Războiul de Independență din 1877, România are deschidere la Marea Neagră și la gurile Dunării și începe să-și construiască o flotă națională.
La 1 februarie, a început recensământul populației și a locuințelor, proces care va dura până în luna iulie.
Doi români pasionați de istorie, Ionuț Oprea și Codruț Consantinescu au decis, la 32 de ani de la Revoluția Română, să arate lumii cum trăiau oamenii simpli într-un oraș de provincie în perioada comunismului.
Câteva aspecte din istoria etnicilor polonezi din România ne sunt oferite de conf. univ. dr. Florin Pintescu de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.
Steluța Pralea-director și Georgeta Richiș-profesor la Liceul Carol I din comuna Valea Doftanei ne spun de ce școala lor este considerată pol de excelență al învățământului rural
În biblioteca Mânăstirii Sinaia odihnesc tăcute, neștiute de lumea dedată la lectura pe computer - manuscrise, tablouri și amintiri din secolul al -XVI-lea
Masivul Bucegi din Carpații Meridionali e asaltat, vara și iarna, de turiști și amatori de sporturi montane.
O vizită la Muzeul Țărăncii Române din Dragomirești-Maramureș. Ghid ne este Maria Zubașcu
Există o legendă care circulă printr-o anumită parte a Moldovei, despre andivăriile lui Vasile Alecsandri.