La Bucureşti s-a deschis o nouă ediţie Art Safari, cu numărul 15, dedicată exclusiv femeilor.
Românii au primit Ordinul Marii Cruci a Comunităţii Madrid, cea mai înaltă distincţie din partea Guvernului regional, pe 2 mai, de Ziua Comunităţii, pentru felul în care s-au integrat şi pentru că reprezintă o bogăţie culturală, dar şi economică, fiind cei mai întreprinzători rezidenţi străini din regiune.
O delegaţie română a participat la dezvelirea plăcii memoriale cu efigia lui Nicolae Iorga, amplasată pe fațada Pavilionului Național al României din Giardini della Biennale.
MAE: Alţi 11 cetăţeni români şi membrii de familie ai acestora au fost evacuaţi la, 18 martie, din Fâşia Gaza în Egipt. / Administraţia de la Bucureşti ia măsuri pentru a compensa efectele negative asupra activităţii de transport rutier generate de întârzierea aderării României la Spaţiul Schengen./ O stradă din capitala Belgiei poartă, din 19 martie, numele României. / Peste 5.000 de copii români ortodocşi au fost botezaţi anul trecut în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Italia, o scădere semnificativă faţă de anii precedenţi, când numărul botezurilor depăşea 10.000 anual./ Aproximativ 82.000 de candidaturi din 160 de state din afara spaţiului Uniunii Europene au fost înregistrate în cadrul programului anual de burse oferite de România prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, pentru anul universitar 2024-2025.
Se împlinesc 180 de ani de la nașterea primei regine a României, Elisabeta.
Elite Art Club a lansat proiectul Revival, pentru a celebra 20 de ani de rezidență la Balcic.
Pentru a înțelege schimbările de frontieră și de structuri statale pe care anul 1918 le-a adus pe harta Europei, trebuie luate în considerare două realități, una fizică și alta utopică, în care omenirea trăia.
Familia Știrbei a fost una dintre cele mai importante familii boierești din Principatul Munteniei din secolul al 19-lea.
Dobrogea este teritoriul cuprins între Dunărea de Jos la vest, Delta Dunării la nord și Marea Neagră la est, care a intrat în componența statului român independent în 1878.
Construcția castelelor Peleș și Pelișor a însemnat nașterea și dezvoltarea orașului Sinaia și a stațiunilor montane de pe Valea Prahovei. Însă familia regală română a contribuit esențial și la dezvoltarea turismului de la Marea Neagră.
La 100 de ani de la Încoronarea la Alba-Iulia a regelui Ferdinand I și a reginei Maria, Castelul Peleș din Sinaia a deschis pentru prima dată, public, Sala Maură, Sala Coloanelor si Sala mare de concerte
Pe 15 octombrie 1922, românii asistau la un eveniment așteptat, un eveniment cu un puternic impact în mintea fiecărui român care trecuse prin anii primului război mondial: încoronarea regelui Ferdinand I și a reginei Maria.
Tânăra pictoriţă Elena Bria, din Republica Moldova, expune la Bucureşti, la Kulterra Gallery.
O echipă a Secției Consulare a Ambasadei României în Polonia se va deplasa, în perioada 7-9 noiembrie, la Cracovia, pentru a furniza...
Astăzi vă invităm la un popas liniştitor, o coborâre în istorie, dar şi relaxare într-o grădină frumos amenajată. Mergem la Culele Măldăreşti, din localitatea Măldărești, judeţul Vâlcea.