La căderea regimului Assad, Uniunea Europeană cere părților implicate în conflictul sirian să protejeze civilii și să pacifice țara. După mai mult de un decenii de război civil și de numeroase suferințe, poporul sirian are dreptul să trăiască în liniște.
În România, cetăţenilor străini le sunt interzise, în general, deţinerea, portul şi folosirea armelor letale şi muniţiilor aferente.
Războiul dintre nordul şi sudul peninsulei Coreea a început în 1950 şi nu s-a încheiat, până în prezent.
În România, cetăţenilor străini le sunt interzise, în general, deţinerea, portul şi folosirea armelor letale şi muniţiilor aferente.
În martie 1965, murea Gheorghe Gheroghiu-Dej, liderul comuniltilor români în perioada preluării puterii, la sfârşitul celui de al doilea război mondial, cu sprijinul sovieticilor.
Înfiinţată pe 21 martie 1945 de către PCR sub denumirea de Universitatea Muncitorească a PCR, instituţia era menită să paraziteze conceptul tradiţional de universitate şi să destabilizeze statutul de intelectual.
Nicolae Ceauşescu a ajuns în fruntea PCR în 1965, la celebrul Congres al IX-lea. A fost perceput ca un lup tânăr, gata de schimbare şi de reparare a greşelilor trecutului şi astfel a primit susţinerea activiştilor mai vechi din partid.
Dosarul sirian continuă să dividă comunitatea internaţională. La aproape trei săptămâni de la atacul chimic atribuit regimului de la Damasc, intervenţia militară straină a rămas la stadiul de intenţie.
Pe 5 martie 1953 murea Iosif Vissarionovici Stalin, cel mai sângeros criminal din istorie. Titlul nu i-a fost dat de adversari, ci de copleşitoarele dovezi ale crimelor făcute de regimul său.