Rezultatele alegerilor prezidenţiale şi al referendumului înseamnă continuarea drumului european al Republicii Moldova, spune Ambasadorul Victor Chirilă.
Tabăra proeuropeană se află în uşor avantaj la referendumul pentru modificarea Constituţiei, desfăşurat duminică.
Preşedinta Maia Sandu şi candidatul socialist Alexandr Stoianoglo se vor înfrunta în tutul 2; scorul este indecis la referendum (50%-50%).
Prezenţa la urne la închiderea secţiilor de votare din interiorul Republicii Moldova a fost 51,4%.
Alegerile prezidenţiale şi referendumul din Republica Moldova pot fi declarate valide ca urmare a votului a peste o treime din alegători.
3,3 milioane de alegători din Republica Moldova, majoritar românofonă, sunt aşteptaţi astăzi la vot pentru alegerea unui nou președinte și pentru a se pronunţa, în cadrul unui referendum, pentru sau împotriva amendării Constituției, astfel încât aceasta să prevadă aderarea la Uniunea Europeană (UE).
Ascultaţi aici emisiunea "România. Dialog direct" din 10.10.2024.
Alegerile prezidenţiale şi referendumul constituţional din 20 octombrie sunt cele mai importante scrutine de la declararea independenţei Republicii Moldova, a declarat ambasadorul Victor Chirilă.
În România vor fi 16 secţii de votare pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din Republica Moldova.