Printre informațiile - parțiale deocamdată - obținute în urma Recensământului populației din 2021, cele referitoare la locuire relevă situații interesante.
România are cel mai mare scădere a populației din UE în termeni absoluți, dar și regiunea cu cea mai mare rată de creștere a numărului de rezidenți.
În România trăiesc fix 19.053,8 mii de oameni. Recensămintele vorbesc în mii de oameni, altfel este vorba de puțin peste 19 milioane de locuitori.
Noi modificări la Codul Fiscal; Romgaz bate palma; Cel mai mare contract pentru un lot de autostradă din România; Recensământul la final; Untold, la a şaptea ediţie
2022 este și anul unui nou recensământ al populației în România, recensământ programat inițial în 2021, dar amânat din cauza pandemiei.
La 1 februarie, a început recensământul populației și a locuințelor, proces care va dura până în luna iulie.
ʺOm cu om, casă cu casăʺ - în România a început, pe 1 februarie, recensământul populaţiei şi locuinţelor. Eveniment de anvergură desfășurat o dată la zece ani, recensământul nu este singular în Uniunea Europeană
Din cauza crizei sanitare generate de noul coronavirus, recensământul, desfășurat o dată la un deceniu, a fost amânat pentru 2022, dar a fost precedat, în martie, de o simulare.
***Brexitul a parcurs toate etapele şi a devenit efectiv la 1 ianuarie 2021, ora 1, ora României, odată cu intrarea provizorie în...
Medici, profesori, constructori sau agricultori - un număr însemnat de români aleg să-şi părăsească locurile natale.
Populaţia României a scăzut, în ultimii 10 ani, din cauza migraţiei şi a natalităţii tot mai reduse. Institutul Naţional de Statistică a dat publicităţii datele finale ale recensământului realizat în 2011.