Spitalele din Slobozia, Feteşti şi Ţăndarei se modernizează şi se extind.
Mai multe clădiri, unele monument-istoric, din stațiunea Borsec au fost complet reabilitate, iar aleile, parcurile și străzile din micul oraș au fost renovate. Toate acestea au fost posibile datorită accesării fondurilor europene.
Primul muzeu literar al României, Casa Ion Creangă din Iaşi, este reabilitat cu fonduri europene transfrontaliere. Demersul face parte din proiectul european Călător pe meridiane culturale, implementat împreună cu Primăria Fălești din Rep. Moldova.
Lucrările de reabilitare și construirea a trei unități de învățământ ce aparțin de orașul Ciacova din județul Timiș sunt în curs de finalizare. Proiectele sunt realizate cu ajutorul finanţărilor europene.
Zona căminelor de locuințe sociale din cartierul Mociur, din municipiul Reșița, se va transforma în următorii doi ani, cu ajutorul fondurilor europene.
Contractul de finanțare a fost semnat luna trecutã. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014- 2020, Axa prioritară 3- Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.
Modernizare de străzi, reabilitări de locuințe, dotări cu echipamente moderne la un liceu cu profil tehnologic, acestea sunt câteva din investițiile pe care și le propune Primăria de la Roman, județul Neamț.
Începând cu finalul anului 2023 locuitorii municipiului Drobeta Turnu Severin și ai altor 6 localități mehedințene vor beneficia de o rețea modernizată de apă și canalizare.
Comuna Bethausen din județul Timiș are în derulare proiecte în valoare de aproximativ 2 milioane de euro din fonduri europene.
Casa de Cultură din orașul mureșean Luduș va fi reabilitată cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Proiectul prevede construirea unei săli de conferințe și o bibliotecă.
Un centru recreativ în clădirea fostei Biserici Unitariene și reabilitarea infrastructurii urbane din zona centrului istoric a orașului Abrud din județul Alba vor fi realizate datorită unui proiect cu finanțare europeană.
Orașul-stațiune Borsec beneficiază de cel mai important proiect finanțat din fonduri europene din ultimii 15 ani. Acest proiect complex va contribui la îmbunătățirea calității vieții localnicilor şi la creşterea confortului turiștilor care vizitează orașu
Două centre culturale transfrontaliere renasc de o parte și de alta a Dunării, la Piatra Olt, în România și la Vratsa, în Bulgaria. Festivaluri, workshop-uri, ateliere de creație, o platformă web, toate acestea sunt incluse într-un proiect cu finanţare eu
Iluminatul public din Câmpina va fi modernizat și extins cu fonduri comunitare. Iar acesta nu este singurul proiect finanţat din bani europeni în localitatea prahoveană.
La Iași, municipalitatea are în desfășurare, dar și în pregătire, proiecte pentru eficientizarea iluminatului public. Lucrările au început cu sprijin financiar european, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.