Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene, întrunit luni la Bruxelles, a abordat chestiuni legate de războiul din Ucraina, relația Uniunii cu SUA sau situația din Georgia.
Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a dat asigurări că Uniunea Europeană va continua să sprijine Ucraina, după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, care a aruncat în incertitudine susţinerea efortului de război ucrainean de către Washington.
Un raport de evaluare a provocărilor complexe cu care se confruntă UE și statele sale membre a fost elaborat la Bruxelles și prezentat recent.
Ştiri Radio Ujgorod. La microfon, Elvira Chilaru.
Ştiri Radio Ujgorod. La microfon, Elvira Chilaru.
Pentru a contracara efectele directe și indirecte ale războiului dintre Rusia şi Ucraina, Uniunea Europeană a adoptat Cadrul temporar de criză şi tranziţie prin care a instituit o serie măsuri de ajutor de stat menite să sprijinire economia europeană.
În contextul agravării tensiunilor din Orientul Mijlociu, mai multe companii aeriene internaționale au decis să suspende zborurile în regiune sau să evite spaţiul aerian afectat, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, PE și-a reconfirmat recent opinia potrivit căreia UE trebuie să continue să sprijine Kievul atât timp cât va fi nevoie până la victorie.
Reuniți timp de două zile la Bruxelles, liderii europeni au discutat despre Ucraina, Republica Moldova și situația din Orientul Mijlociu.
Republica Moldova se pregatește pentru alegeri prezidenţiale şi un referendum prin care aderarea la UE ar putea fi înscrisă în Constituţie.
Pe 7 octombrie sunt comemorate victimele atacului organizatiei islamiste Hamas din urmă cu un an.
Israelul și Hezbollahul sunt din nou pe picior de război, iar deteriorarea situației îngrijorează Uniunea Europeană. Poziția blocului comunitar este una care susține soluțiile diplomatice și protejarea civililor.
Până în prezent, 1.136 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora şi-au înregistrat prezenţa în Liban, la Ambasada României în Beirut, informează Ministerul Afacerilor Externe.
După 10 ani de mandat, norvegianul Jens Stoltenberg îi predă olandezului Mark Rutte funcţia de secretar general al NATO.
Majoritatea europenilor se declară în favoarea politicilor din domeniul energiei promovate de executivul comunitar în ultimii 5 ani. Potrivit unui Eurobarometru dat publicității zilele trecute la Bruxelles, 62 la sută dintre cetățenii statelor membre ale Uniunii sunt de acord că Europa trebuie să își diversifice sursele de energie, inclusiv prin investiții în surse regenerabile.