În fiecare zi, Radio România prețuiește valorile naționale și le oferă ascultătorilor acces la marile scene ale lumii.
Ministerul de Externe de la București informează că, în cazul stabilirii reședinței sau domiciliului în străinătate, cetățenii români au obligația de a se înregistra la cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României
Cea de a treizeci și una ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România din București, cel mai cunoscut și mai longeviv eveniment românesc cu acest profil, se va deschide miercuri, 4 decembrie, în Pavilionul B2 Romexpo. Evenimentul este inițiat și organizat de Radio România, singura insțituție mass-media din lume care se implică într-o astfel de manieră activă în susținerea pieței naționale de carte.
Pe 27 noiembrie se împlinește un veac de la naşterea Ninei Cassian. Cu acest prilej Editura Casa Radio lansează audiobookul (carte şi CD) Nina Cassian, Dans – într-o a doua ediţie substanţial adăugită, cu noi poeme în lectura autoarei şi un interviu despre viaţă şi operă, dar şi despre emigrare.
Organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, finanțat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului prin Serviciul Dezvoltare Comunitară, proiectul “Eugen Preda – principalul mentor al școlii moderne de jurnalism de radio”, s-a desfaşurat în perioada 15 iulie – 15 noiembrie 2024, în Bucureşti şi Cluj Napoca.
Sumar: Campanii electorale în România; România, solidară cu Spania; Datorie guvernamentală în creștere; Republica Moldova și Uniunea Europeană; Radio România – 96 de ani
Radio România sărbătoreşte azi 96 de ani de emisie neîntreruptă. În semn de apreciere pentru rolul jucat în istoria României, ziua de 1 noiembrie a fost instituită de Parlament drept zi naţională a radioului.
Radio România împlinește 96 de ani de când intră în casele ascultătorilor din țară și din străinătate! La 1 noiembrie 1928 a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio al Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune – SRR, cunoscută sub numele de brand Radio România.
Cea de-a doua secţiune a simpozionului “Eugen Preda – principalul mentor al școlii moderne de jurnalism de radio”, un omagiu adus contribuţiei de exceptie a jurnalistului Eugen Preda la redefinirea post-decembristă a statutului postului public de radio, a avut loc joi, 10 octombrie, la Cluj.
Agenția de presă RADOR Radio România, care a înființat la începutul anului 2024 grupul de verificare a informațiilor false Romania Check, a obținut prima recunoaștere internațională, primind un prestigios premiu pentru fact-checking, categoria declarații politice.
În perioada 11 – 23 septembrie Teatrul Național Radiofonic a participat la a IX-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești – eveniment organizat de Teatrul Național Mihai Eminescu Chișinău, finanțat de Ministerul Culturii, Educației și Cercetării din Republica Moldova, Ministerul Culturii și Identității Naționale din România, Institutul Cultural Român din București și Chișinău, cu sprijinul UNITER.
Între 31 august și 27 septembrie, unul dintre evenimentele vieții muzicale românești, Concursul internațional “George Enescu”, poate fi ascultat în direct la Radio România Muzical.
Prestigiosul festival de producții media Prix Europa a anunțat în 23 august producțiile nominalizate la ediţia din 2024.
Artistul plastic din Franţa, Petre Velicu, oferă publicului, până la 20 iulie, expoziţia personală «Perpetuum mobile», la Galeria Paul...
Prima ediție de vacanță a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România debutează în Piața Sfatului din Brașov miercuri, 3 iulie. Evenimentul face parte din Caravana Gaudeamus, proiect de anvergură națională inițiat și desfășurat de peste două decenii de Radio România