Pe 7 octombrie sunt comemorate victimele atacului organizatiei islamiste Hamas din urmă cu un an.
Israelul și Hezbollahul sunt din nou pe picior de război, iar deteriorarea situației îngrijorează Uniunea Europeană. Poziția blocului comunitar este una care susține soluțiile diplomatice și protejarea civililor.
Ministerul de Externe de la Bucureşti condamnă cu fermitate atacurile cu rachete ale Hamas asupra teritoriului Statului Israel, inclusiv împotriva populației civile, înfiltrările teroriste și luarea de ostatici.
Consiliul este pregătit să negocieze cu Parlamentul European Actul privind stimularea producției de muniții. Inițiativa ar urma să fie sprijinită cu 500 milioane de euro din bugetul Uniunii.
Ambasadorul Israelului la Bucureşti a transmis presei noi informații legate de operațiunea efectuată de Israel în Gaza.
NATO va adopta măsuri defensive pentru a proteja Europa, dacă tratatul dintre Statele Unite şi Rusia privind dezarmarea se va destrăma definitiv.
Situaţia volatilă de securitate din jurul României a determinat guvernul de la Bucureşti sa majoreze, din 2017, bugetul alocat apărării la 2% din PIB, ceea ce va permite inzesterea şi modernizarea Armatei române.
Ministerul român de Externe și-a exprimat surprinderea față de poziția președintelui Federației Ruse care a spus că România şi Polonia s-ar putea afla în raza de acţiune a rachetelor rusești.
Criticate de comunitatea internaţională, preocupările nucleare ale Coreei de Nord par tot mai aplicate şi stârnesc îngrijorări din ce în ce mai mari.
Reuniţi la începutul acestei luni în Luxemburg, reprezentanţii ţărilor membre ale Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) au ajuns la ceea ce au numit “un acord istoric vizând construirea unei noi rachete, Ariane 6.