Astăzi vă prezentăm reţeta unei ciorbe inventate într-un oraş din Bucovina şi care se numeşte chiar ciorbă rădăuţeană.
Astăzi vă prezentăm reţeta unei ciorbe inventate într-un oraş din Bucovina şi care se numeşte chiar ciorbă rădăuţeană.
În bucătăria românească există şi reţete având ca ingrediente fructele în stare proaspătă sau conservate.
În bucătăria românească există şi reţete având ca ingrediente fructele în stare proaspătă sau conservate.
Specifică Olteniei, pâinea la ţest are o istorie milenară având la origine metodele folosite de populaţia dacică pentru coacerea turtelor din mei, secară şi grâu în interiorul unui vas de lut aşezat cu gura în jos pe vatra încinsă.
Specifică Olteniei, pâinea la ţest are o istorie milenară având la origine metodele folosite de populaţia dacică pentru coacerea turtelor din mei, secară şi grâu în interiorul unui vas de lut aşezat cu gura în jos pe vatra încinsă.
De 1 mai sau de Arminden, era obiceiul ca porţile şi ferestrele gospodăriei tradiţionale să fie împodobite cu ramuri verzi ca o protejare a recoltelor, a animalelor, a viilor şi livezilor.
De 1 mai sau de Arminden, era obiceiul ca porţile şi ferestrele gospodăriei tradiţionale să fie împodobite cu ramuri verzi ca o protejare a recoltelor, a animalelor, a viilor şi livezilor.
Pregătită în special în perioada sezonului rece, supa cu găluşte reprezintă unul dintre mâncărurile clasice ale bucătăriei româneşti.
Pregătită în special în perioada sezonului rece, supa cu găluşte reprezintă unul dintre mâncărurile clasice ale bucătăriei româneşti.
Una dintre mâncărurile specifice în mediul rural, dar pregătită şi la serbările câmpeneşti, este puiul pregătit cu diferite legume, în funcţie de care avem mai multe variante.
Una dintre mâncărurile specifice în mediul rural, dar pregătită şi la serbările câmpeneşti, este puiul pregătit cu diferite legume, în funcţie de care avem mai multe variante.
Din zestrea gastronomică a Banatului fac parte şi cârnaţii. Unii dintre ei având chiar denumirea de origine a acestei provincii.
Din zestrea gastronomică a Banatului fac parte şi cârnaţii. Unii dintre ei având chiar denumirea de origine a acestei provincii.
În România sunt pregătite multe şi gustoase mâncăruri de post, fiind utilizate preponderent cartofi, orez, varză murată, prune afumate, gutui, suc de roşii şi altele. Mâncarea de prune uscate la fum sau, pe scurt, prune afumate este una dintre acestea.