Aici puteţi asculta Aflăm pentru tine, ediţia din 27.10.2023
Comisia Europeană a propus asistență tehnică și fonduri europene pentru digitalizarea în continuare a coordonării sistemelor de securitate socială din Europa.
Condițiile de muncă necorespunzătoare, lipsa protecției sociale și vulnerabilitatea în fața pandemiei sunt probleme cu care se confruntă europenii care lucrează în alte state UE, inclusiv o parte din români .
Prezentare a Corpului ataşaţilor pe probleme de muncă şi sociale al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, pe lângă Ambasadele şi Consulatele României din străinătate.
România se numără printre statele care au alocat cele mai mici sume pentru protecția socială în 2018.
În România, numărul copiilor instituţionalizaţi din cadrul sistemului de protecţie socială este în jur de 60.000.
Una dintre cele mai consistente critici aduse Uniunii Europene a fost aceea a lipsei de eficienţă, în general, şi a lipsei luării eficiente a deciziilor, în mod particular.
Evoluția Uniunii Europene (UE) a arătat că progresul economic nu poate fi obținut fără cel social, că o economie competitivă și stabilă pe termen lung nu poate fi întemeiată în absența politicilor de educație și formare...
În domeniul drepturilor sociale și ocupării forței de muncă, au fost finalizate negocierile interinstituționale privind Directiva care...
România se află printre ultimele state UE la procentul de bani care merg către protecția socială.
Biroul de informare al Parlamentului European a organizat la Bucureşti dezbaterea cu tema Pilonul european al drepturilor sociale: un an după summit-ul de la Göteborg''.
Persoanele care au contracte de muncă part-time, temporare sau de alt tip, denumite atipice, şi lucrătorii independenţi se confruntă cu obstacole în privinţa accesului la protecţia socială, de exemplu, prestaţiile de şomaj, de boală sau pensii.
Cât de bine îşi cunosc bucureştenii oraşul? Şi, mai ales, cât de exacte sunt intuiţiile sau observaţiile lor empirice atunci când sunt confruntate cu datele statistice, obiective, referitoare la oraş?
La 10 ani de la aderarea României la UE, bilanţul continuă. Potrivit statisticilor, România a făcut progrese semnificative în scăderea sărăciei.
Produsul Intern Brut al României a crescut, în 2016, cu 4,8% comparativ cu anul 2015, potrivit datelor provizorii publicate, astăzi, de...