La începutul acestui an, Comisia Europeană a publicat o comunicare în care explică abordarea Uniunii Europene în privința gestionării traficului spațial, această preocupare apărând pentru asigurarea siguranței activelor europene din spațiu.
Prin intermediul Inițiativei privind schimbările climatice, Agenția Spațială Europeană dezvoltă o suită de înregistrări de date satelitare ale componentelor cheie ale sistemului climatic, cunoscute sub numele de Variabile climatice esențiale.
Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări pe care umanitatea trebuie să le înfrunte în prezent.
Primele imagini disponibile de la sateliții Sentinel-1 și 2 ai programului Copernicus al Uniunii Europene au fost deja procesate și urmează a fi analizate în detaliu.
Agenția Spațială Europeană monitorizează îndeaproape starea deșeurilor spațiale aflate în apropierea planetei noastre.
Europa îşi va spori reţeaua de dispozitive spaţiale cu rol de monitorizare a Terrei, odată cu lansarea satelitului Sentinel-3B
2017 a fost al doilea cel mai cald la nivel mondial din istoria măsurătorilor meteorologice. Este concluzia anunțată de specialiștii din cadrul Programul european Copernicus de monitorizare a schimbărilor climatice.