Produsele agricole în Uniune Europeană s-au ieftinit în primul trimestru din 2024, comparativ cu perioada similară din 2023.
Comerțul exterior cu produse agricole al UE a atins un maxim istoric de peste 420 de miliarde de euro în 2022.
Ca urmare a creşterii preţurilor îngrășămintelor din Uniunea Europeană, Parlamentul European a adoptat o comunicare pentru asigurarea disponibilității și a unor prețuri abordabile ale acetor produse.
Facilitarea exportului de produse agricole din Ucraina s-a aflat recent pe agenda ședinței plenare a Parlamentului European.
Republica Moldova este una dintre ţările cele mai afectate de războiul din Ucraina. Pentru a o sprijini, Comisia Europeană a propus măsuri de facilitare a exporturilor moldovene de produse agricole pe piaţa Uniunii Europene.
Obiectivul politicii UE de promovare a produselor agricole și alimentare este stimularea competitivității și a consumului produselor provenind din UE, în interiorul și în afara Uniunii.
Uniunea Europeana a exportat și a importat produse agricole în valoare de de 275 de miliarde de euro.
Uniunea Europeană şi Noua Zeelandă îşi consolidează relaţiile comerciale. După ce, în 2017, cei doi parteneri se angajaseră să respecte un set de reguli de cooperare comercială ...
Uniunea Europeană se pregăteşte să poarte negocieri cu Statele Unite pentru reducerea sau eliminarea unor tarife pentru mărfurile industriale.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a proiectelor de investiții în...
La 29 ianuarie 2018, Consiliul a hotărât o modificare temporară în ceea ce privește funcționarea mecanismului de intervenție...
Uniunea Europeană şi Japonia vor avea un acord bilateral comercial. Negocierile au fost finalizate recent. Din momentul în care va fi aplicat, documentul va elimina majoritatea taxelor vamale plătite de firmele europene care exportă produse în Japonia.