România trebuie să recupereze ajutoare incompatibilie în valoare de 335 de milioane euro de la Oltchim.
Statul român va rămâne cu 49% din acţiuni la Electrica, o companie a cărui domeniu de activitate este distribuţia energiei electrice. Restul acţiunilor - 51%, care formează pachetul majoritar - vor fi listate la bursă.
Executivul român caută investitori strategici pentru anumite companii de stat pe care s-a angajat să le privatizeze în faţa finanţatorilor internaţionali. Deocamdată, se poate vorbi mai degrabă despre eşecuri ale tentativelor de vanzare.
Statul român speră să obţină o sumă importantă pentru 15 % din acţiunile pe care le deţine la Romgaz, cel mai mare producător şi furnizor de gaze din România. În premieră, Romgaz va fi listat şi la Bursa din Londra.
Dupa eşecul privatizării combinatului chimic Oltchim, cândva perlă a industriei româneşti, şi privatizarea CFR Marfă a căzut...
Unul din elementele centrale în vederea consolidării creşterii economice în România îl reprezintă reformele cuprinzătoare în sectoarele energiei şi transporturilor.
Procesul de privatizare a CFR Marfă s-a derulat, în permanenţă, la limita eşecului din cauza interesului scăzut al investitorilor.
Guvernul României poate răsufla uşurat după ce a reuşit să găsească un investitor dornic şi, aparent, potent financiar care să preia pachetul majoritar de acţiuni la CFR.