În fiecare an, între 25 și 31 mai, în ţările Uniunii Europene are loc Săptămâna dedicată luptei împotriva cancerului. Asociaţii ale pacienţilor, autorităţi şi publicul larg discută despre prevenţie, tratament şi sprijin pentru cei bolnavi.
Comisia recomandă noi măsuri vizând cancere care pot fi prevenite prin vaccinare în cadrul Planului european de combatere a cancerului.
De Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului, zeci de obiective importante din România vor fi luminate, în această seară, în portocaliu.
CE propune o nouă abordare la nivelul UE privind cele mai bune practici de îmbunătățire a screeningului pentru depistarea cancerului, înlocuindu-o pe cea actuală, care este în vigoare de 20 ani și care trebuie actualizată urgent.
După 15 martie, în România poate începe înscrierea pentru vaccinare a populației generale.
Stefan De Keersmeacker, purtător de cuvânt al Comisiei Europene pe probleme de sănătate, a explicat pentru Radio România care sunt schimbările de abordare pe care noul Plan european de combatere a cancerului le aduce.
Parlamentul European a anunţat că susţine Planul de combatere a cancerului lansat de CE la inceputul lunii februarie.
Comisia Europeană a pus la punct un plan de luptă contra cancerului, principala cauză de deces pe continent. Un obiectiv este reducerea diferenţelor dintre statele membre ale Uniunii privind accesul la terapie de înaltă calitate.
Trei noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în România, a anunţat miercuri Grupul de Comunicare Strategică.
Pe teritoriul României au fost înregistrate 15 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus). Dintre aceste cazuri, 5 persoane au fost declarate vindecate și externate.
Coronavirus: Grupul de Comunicare Strategică pune la dispoziție răspunsuri pentru o serie de întrebări ridicate în spațiul public.
Pentru informarea cetățenilor români aflați în străinătate cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului, a fost înfiinţată o linie dedicată acestora.
Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalităţii în România, cu circa 60% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional, de trei ori mai mult decât decesele provocate de cancer.
Recomandările Comisiei privind bolile care pot fi prevenite prin vaccinare se bazează pe o serie de politici și proiecte ale UE deja existente în...
În întreaga lume, vaccinarea salvează între 1 și 3 milioane de vieți în fiecare an. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, vaccinurile vor salva 25 de milioane de vieți în următorii zece ani.