În multe gospodării din România, conservarea unor legume în saramură sau în oţet reprezintă o adevărată tradiţie, cu reţete transmise din generaţie în generaţie.
La vreme de toamnă, un preparat tradiţional care ia drumul cămării, este magiunul de prune
La vreme de toamnă, un preparat tradiţional care ia drumul cămării, este magiunul de prune
De câţiva ani a crescut interesul românilor de a petrece Revelionul în stradă, urmărind spectacolele din locurile publice şi focurile de artificii.
De câţiva ani a crescut interesul românilor de a petrece Revelionul în stradă, urmărind spectacolele din locurile publice şi focurile de artificii.
Mulţi români obişnuiesc să petreacă noaptea de Revelion acasă, în jurul mesei pe care sunt aduse diferite preparate tradiţionale pentru această noapte specială.
Mulţi români obişnuiesc să petreacă noaptea de Revelion acasă, în jurul mesei pe care sunt aduse diferite preparate tradiţionale pentru această noapte specială.
Situat în nordul României, Maramureşul este o regiune atractivă din punct de vedere turistic, datorită frumuseţilor naturale, bogăţiei etnofolclorice şi ospitalităţii locuitorilor săi.
În urmă cu câteva zile, mai precis la 20 decembrie, de Ignat, în multe gospodării din România a avut loc sacrificarea rituală a porcului.
În urmă cu câteva zile, mai precis la 20 decembrie, de Ignat, în multe gospodării din România a avut loc sacrificarea rituală a porcului.
Muntenia, după cum este denumită în prezent, Valahia sau Ţara Românească după cum era menţionată în perioada Evului Mediu, şi-a construit o cultură gastronomică influenţată de bucătăria grecească, orientală, franceză si italiană.
Muntenia, după cum este denumită în prezent, Valahia sau Ţara Românească după cum era menţionată în perioada Evului Mediu, şi-a construit o cultură gastronomică influenţată de bucătăria grecească, orientală, franceză si italiană.
Sunt multe obiceiuri legate de Învierea Domnului, iar dacă ar fi să le menţionăm pe cele din domeniul gastronomic, acestea ar fi vopsitul ouălor, coptul cozonacilor şi pregătirea unor mâncăruri tradiţionale din carne de miel.
Sunt multe obiceiuri legate de Învierea Domnului, iar dacă ar fi să le menţionăm pe cele din domeniul gastronomic, acestea ar fi vopsitul ouălor, coptul cozonacilor şi pregătirea unor mâncăruri tradiţionale din carne de miel.
La începutul toamnei, în multe locuri din România sunt organizate, cu ocazia coborârii oilor de la munte, sărbători câmpeneşti în cursul cărora buna dispoziţie a vizitatorilor este intreţinută de programul de muzică populară şi de preparate tradiţionale.