La 20 decembrie, de Ignat, în multe gospodării din România a avut loc sacrificarea rituală a porcului, din carnea acestuia obţinându-se preparate tradiţionale pentru masa de Crăciun.
La 20 decembrie, de Ignat, în multe gospodării din România a avut loc sacrificarea rituală a porcului, din carnea acestuia obţinându-se preparate tradiţionale pentru masa de Crăciun.
În această săptămână, comunităţile de ruşi lipoveni, ucrainieni şi sârbi din România au sărbătorit Anul Nou.
În această săptămână, comunităţile de ruşi lipoveni, ucrainieni şi sârbi din România au sărbătorit Anul Nou.
Sfârşitul acestei săptămâni corespunde cu Ignatul (20 decembrie), ziua în care în România are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.
Sfârşitul acestei săptămâni corespunde cu Ignatul (20 decembrie), ziua în care în România are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.
Mai sunt doar câteva zile până la Ignat (20 decembrie), ziua în care în România are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.
Mai sunt doar câteva zile până la Ignat (20 decembrie), ziua în care în România are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.
Între ziua de Ignat (20 decembrie), atunci când are loc sacrificarea rituală a porcului şi cea de Crăciun, este timp suficient pentru a obţine preparate tradiţionale, precum caltaboş, piftia, tobă, lebăr, slănina, cârnaţi şi sarmale.
Între ziua de Ignat (20 decembrie), atunci când are loc sacrificarea rituală a porcului şi cea de Crăciun, este timp suficient pentru a obţine preparate tradiţionale, precum caltaboş, piftia, tobă, lebăr, slănina, cârnaţi şi sarmale.