Emisiile de gaze cu efect de seră din Uniunea Europeană s-au redus anul trecut cu peste 8 la sută față de 2022. Potrivit unui comunicat al Executivului comunitar, este cea mai mare scădere anuală din ultimele decenii, cu excepţia anului 2020, când pandemia de COVID-19 a dus la încetinirea activităților economice și în consecință la o reducere mai mare a emisiilor, de aproape 10 procente.
PE aprobă un plan de măsuri pentru un spațiu aerian european mai eficient și mai puțin poluat
Consiliul şi Parlamentul European au adoptat legea care oferă avantaje pentru investiţiile în tehnologiile curate.
Comisia Europeană a prezentat o propunere de regulament pentru prevenirea pierderilor de granule din plastic.
Marcăm acum o nouă etapă în implementarea Pactului Verde European. Este vorba despre adoptarea primelor norme UE care reduc emisiile de metan din sectorul energetic din Europa și din întreaga lume.
Parlamentul European a aprobat norme mai stricte privind calitatea aerului. Cetățenii vor putea beneficia de despăgubiri din partea statului dacă starea de sănătatea are de suferit din cauza poluării.
Consiliul Uniunii Europene a adoptat recent Directiva revizuită privind emisiile industriale și Regulamentul privind înființarea Portalului emisiilor industriale, două acte legislative complementare vizând reglementarea și monitorizarea impactului activităților industriale asupra mediului.
Consiliul UE a adoptat vineri Directiva revizuită privind emisiile industriale, un nou pas către îndeplinirea măsurilor UE de combatere a poluării asumate prin Pactul verde european.
Comisia Europeană recompensează eforturile marilor orașe de a reduce poluarea și de a îmbunătăți calitatea vieții.
Cum calitatea aerului din marile orașe se tot înrăutățește, crește și numărul rapoartelor medicale care leagă poluare de îmbolnăviri și decese.
Capitală cu mari probleme de poluare, Bucureștiul este deficitar și la numărul de metri pătrați de spațiu verde. Iar această situație reflectă, de fapt, starea actuală a legislației în domeniu.
Parlamentul European adoptă norme revizuite pentru reducerea, reutilizarea şi reciclarea ambalajelor, pentru a combate creșterea constantă a deșeurilor.
Uniunea Europeană a făcut un nou pas către adoptarea primei legislaţii comunitare de reducere a emisiilor de metan.
Comisia Europeană cere mai multor state europene, printre care și România, să pună în aplicare angajamentele privind reducerea poluării aerului.
Europa se pregăteşte pentru cea de-a 28-a Conferinţă ONU privind Schimbările Climatice COP28 din Dubai, care va avea loc între 30 noiembrie şi 12 decembrie.