Politica Agricolă Comună are nevoie de o finanțare adecvată. Comisia Europeană trebuie să înţeleagă că fermierii cer fonduri pentru a-și achita ratele la bancă și pentru a acoperi costurile de producţie iar plățile directe trebuie să rămână un instrument la dispoziția fermierilor.
Comisia şi Consiliul European le promit fermierilor din statele comunitare să modifice legislaţia si condiţiile de pe piaţă.
Șefa Comsiei Europene a dat startul dialogului privind viitorul agriculturii UE, după luni de zile cu proteste ale fermierilor europeni și un an 2023 cu noi provocări pentru acest sector.
Parlamentul European a dezbătut la Strasbourg problemele cu care se confruntă fermierii.
Politica Agricolă Comună nu trebuie privită în mod izolat. Ea trebuie să aibă efecte de sinergie cu alte politici europene.
Fermierii viitorului vor trebui să adopte practici agricole mai durabile, care respectă clima şi mediul din Uniunea Europeană.
Agricultura europeană se va reforma profund după intrarea în vigoare a noii Politici Agricole Comune. Cu modificări legislative care pentru unii aduce lucruri bune, iar pentru alţii şi unele mai puţin plăcute.
Statele membre ale Uniunii Europene au termen până la 1 ianuarie să trimită la Bruxelles proiectele de planuri strategice în confirmitate cu noua Politică Agricolă Comună.
Noua Politică agricolă comună, care se va aplica în perioada 2023-2027, este acum mai aproape de a deveni parte a legislației Uniunii...
Statele UE au ajuns la un acord pentru reforma Politicii Agricole Comune ale cărei priorități sunt sprijinirea micilor fermieri și a practicilor ecologice.
Un studiu comandat de Parlamentul European și intitulat Implementarea noii Politici Agricole Comune în România relevă faptul că fermierii sunt optimiști, dar, în același timp, precauți.
Bugetul multianual al Uniunii Europene aduce modificări în ceea ce privește Politica Agricolă Comună.
De la bun început, Politica Agricolă Comună a avut în vedere siguranța alimentară a cetățenilor Uniunii, un scop care poate fi realizat doar în măsura în care fermierii beneficiază de măsuri de sprijin din partea autorităților comunitare și naționale.
Viitoarea Politică Agricolă Comună se bazează pe nouă obiective, caracterizate prin ambiții mai mari legate de protejarea mediului și combaterea schimbărilor climatice, precum și printr-o mai bună direcționare a sprijinului.
Cetăţenii europeni consideră că politica agricolă comună aduce beneficii nu numai cetăţenilor, ci şi fermierilor, iar furnizarea de alimente sigure și sănătoase, de înaltă calitate, ar trebui să fie principalul obiectiv al PAC