În 2024, UNESCO a inclus în lista patrimoniului universal ansamblul sculptural „Calea eroilor”, de la Târgu Jiu, realizat de Constantin Brâncuși.
UNESCO a adăugat în lista Patrimoniului Mondial o serie de sculpturi în aer liber ale marelui sculptor român Constantin Brâncuşi.
Târgu Jiu, municipiul de reşedinţă al judeţului Gorj, este un reper al multor circuite turistice culturale deoarece aici se află operele în aer liber ale lui Constantin Brâncuşi (1876-1957), sculptorul român cu o mare influenţă asupra artei moderne.
Cea mai cunoscută operă a marelui sculptor Constantin Brâncuși este Coloana fără sfârșit, împreună cu Poarta sărutului, Aleea scaunelor și Masa tăcerii parte a ansamblului aflat în orașul Târgu Jiu.
Gorjul vă așteaptă, în orice sezon, cu turism de aventură, turism rural, turism montan, turism religios, turism cultural, oferte completate în timpul iernii cu posibilitatea de a schia.
La împlinirea, pe 19 februarie 2021, a 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, România celebrează geniul artistic al marelui sculptor
Ne oprim azi în sud-vestul României, în municipiul Târgu Jiu, din județul Gorj.
Destinaţia noastră de astăzi este situată în sud-vestul României, la poalele munţilor Carpaţi, pe malurile râului Jiu. Ajungem în zona în care, la 19 februarie 1876, se năştea artistul care a revoluţionat sculptura, Constantin Brâncuşi.