Comisia Europeană a propus recent, un set de măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă destinat persoanelor care lucrează prin intermediul platformelor digitale, în condiţiile în care astăzi, peste 28 de milioane de persoane din UE lucrează în domeniul digital.
În PE a avut loc o dezbatere cu privire la măsurile globale față de platformele de social media, consolidarea rolului Legii privind serviciile digitale (DSA) și protejarea democrației și libertății în sfera online.
Parlamentul UE și Consiliul au ajuns la un acord provizoriu privind o directivă europeană care reglementeză lucrătorii de pe platformele digitale.
Aproximativ 9 din 10 platforme active în Uniunea Europeană clasifică persoanele care lucrează prin intermediul lor ca lucrători "independenți".
Regulamentul privind serviciile digitale (DSA) este primul regulament în domeniul digital din lume care face ca întreprinderile digitale din întreaga UE să fie răspunzătoare pentru conținutul postat pe platformele lor.
Parlamentul European s-a pronunţat în favoarea unei reglementări stricte a giganţilor digitali, cum ar fi Google sau Facebook, îndemnând Comisia Europeană să dea dovadă de fermitate în proiectul său de legislaţie aşteptat pentru luna decembrie
Șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană cer marilor companii din domeniul internetului să garanteze ''o protecţie totală a vieţii private'' a cetăţenilor.