Vorbim despre plăcinta dobrogeană, un produs cu notorietate în zona de sud-est a țării, dar răspândită la nivelul întregii Românii și care a primit recunoaștere și protecție la nivel european pe sistemul de calitatate Indicație Geografică Protejată .
România a câştigat în faţa Bulgariei recunoaşterea europeană cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) a produsului 'Plăcintă Dobrogeană'
România a câştigat în faţa Bulgariei recunoaşterea europeană cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) a produsului 'Plăcintă Dobrogeană'
Provincie situată între Dunăre şi Marea Neagră, Dobrogea are o gastronomie specifică, cu preparate pe care nu le întânim în celelalte provincii româneşti.
Provincie situată între Dunăre şi Marea Neagră, Dobrogea are o gastronomie specifică, cu preparate pe care nu le întânim în celelalte provincii româneşti.
La jumătatea lunii septembrie, mai precis pe 14 septembrie, în calendarul religios este marcată Înălţarea Sfintei Cruci.
La jumătatea lunii septembrie, mai precis pe 14 septembrie, în calendarul religios este marcată Înălţarea Sfintei Cruci.
Tradiţiile gastronomice sunt influenţate de multe ori de sărbătorile religioase, atunci când se pregătesc şi mâncăruri specifice.
Tradiţiile gastronomice sunt influenţate de multe ori de sărbătorile religioase, atunci când se pregătesc şi mâncăruri specifice.
La sfîrşitul săptămânii trecute, comunităţile de ruşi lipoveni, ucrainieni şi sârbi din România au sărbătorit Anul Nou. Fiecare comunitate respectă tradiţiile, inclusiv cele gastronomice, care uneori poartă şi influenţa bucătăriei româneşti.
La sfîrşitul săptămânii trecute, comunităţile de ruşi lipoveni, ucrainieni şi sârbi din România au sărbătorit Anul Nou. Fiecare comunitate respectă tradiţiile, inclusiv cele gastronomice, care uneori poartă şi influenţa bucătăriei româneşti.