Evaluând rolul Uniunii Europene ca actor global în sfera digitală, Mirela Mărcuț subliniază, într-un articol publicat în numărul din decembrie 2020 al revistei Romanian Journal of European Affairs...
Strategia Uniunii Europene privind Piața Unică Digitală reprezintă o temă de discuție ce s-a aflat tot mai mult pe agenda factorilor de decizie în ultimii ani.
Comisia Europeană recomandă o serie de etape și măsuri operaționale menite să asigure un nivel ridicat de securitate cibernetică a rețelelor 5G în întreaga Uniune.
Miniştrii afacerilor europene din statele UE au pregătit agenda de lucru a Consiliului European cu tematică economică de luna viitoare.
Săptămâna a început bine pentru consumatorii online din Europa. Aceştia nu vor mai fi discriminați pe motive de naționalitate sau loc de reședință.
Parlamentul European a votat în favoarea constituirii unui Cod European al Comunicațiilor Electronice și a unui organism european de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice, propus de Comisia Europeană în septembrie 2016...
Uniunea Europeană caută soluții pentru a progresa cât mai rapid în domeniile digitalizării și inteligenței artificiale.
La 25 septembrie a avut loc workshop-ul Consumatorul în era digitală, organizat în parteneriat cu ECC România (Centrul European al Consumatorilor).
Giganţii internetului vor trebui să plătească mai mult pentru conţinuturile artistice şi articolele de presă pe care le utilizează, iar platformele care încalcă drepturile de autor vor putea fi mai uşor sancţionate - a decis Parlamentul European.
Comisia Europeană intenţionează să oblige companiile din domeniul online să identifice şi să elimine rapid propaganda teroristă şi violenţa extremistă. Forul comunitar intenționează să stabilească amenzi pentru neconformare.
Parlamentul European trebuie să rescrie până în septembrie proiectul de modificare a legislației drepturilor de autor. Săptămâna trecută, Parlamentul a respins o propunere ce prevedea introducerea unor reglementări mai dure de protecție în acest domeniu.
Comisia Europeană a prezentat un plan bazat pe dezvoltarea investiţiilor, partajarea datelor şi stabilirea unor norme etice, pentru a plasa Uniunea Europeană în topul cercetărilor efectuate în domeniul inteligenţei artificiale.
Comisia Europeană adoptă portabilitatea continutului digital în ţările din Uniunea Europeană. Măsura vine după desfiinţarea costurilor de roaming de care beneficiază consumatorii din Europa.
Comisia Europeană măreşte presiunea asupra companiilor ce activează în zona internet, să facă mai mult pentru eliminarea conţinutului extremist.
La începutul lunii februarie, Parlamentul European a votat în favoarea eliminării blocajelor în comerţul on-line transfrontalier, fiind adoptat cu o mare majoritate Raportul Geo-blocarea și alte forme de discriminare bazate pe cetățenia