Un studiu publicat recent de Eurostat arăta că doar 13% dintre cetățenii Uniunii Europene continuă să rămână activi în câmpul muncii după vârsta de pensionare.
Numărul persoanelor fără un loc de muncă s-a majorat uşor în România, în luna august. Creşterea cu 0,1 procente a şomajului, indică, însă, o încetinire a activităţii economice şi constituie o atenţionare pentru guvernanţi.
România atrage tot mai mulți muncitori străini, care vin pentru salarii mai mari decât cele obținute în țara lor, dar și pentru condiții mai bune de muncă.
Dintre toate statele europene, România are cea mai mică rată de ocupare pe piața muncii a femeilor.
Ascultaţi, aici, Muncind în Europa, din 05.08.2024.
Trei sferturi dintre cetăţenii străini care muncesc sau studiază în judeţul Alba, în centrul României, sunt din state non-UE, transmite Serviciul local pentru Imigrări.
Comisia Europeană a prezentat un plan de promovare a cooperării transnaționale între instituțiile de învățământ superior, cu scopul final de a crea o diplomă europeană.
Aici puteţi asculta "Muncind în Europa", ediţia din 08.04.2024.
Aproximativ 9 din 10 platforme active în Uniunea Europeană clasifică persoanele care lucrează prin intermediul lor ca lucrători "independenți".
Comisia Europeană propune crearea unei diploma universitare care să fie recunoscută în toate țările membre, valabilă pentru licențe, masterate și doctorate.
Aici puteţi asculta "Muncind în Europa", ediţia din 25.03.2024.
Rata de ocupare a forţei de muncă în România a fost de 63% în ultimele trei luni din 2023, în scădere uşoară faţă de trimestrul anterior, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică de la Bucureşti.
Institutul European din România (IER) a publicat un nou dialog în cadrul seriei Interviuri@IER. Astfel, domnul Jacques Pelkmans, cercetător asociat la Centrul pentru Studii Politice Europene (CEPS), a răspuns favorabil invitației de a acorda IER un interviu despre Uniunea Europeană și piața unică.
Stagiile de calitate contribuie la îmbunătățirea abilităților şi creşterea șanselor de angajare ale tinerilor din Uniunea Europeană.
La sfârşitul lunii februarie a fost organizat la Bruxelles un eveniment comun CESE - Comisia Europeană, având ca scop promovarea dobândirii efective de competențe, care să conducă la angajarea de calitate a tinerilor în contextul noii lumi a muncii și al deficitului de competențe pe piața muncii.