Astăzi mergem într-un loc de poveste, în comuna Dâmbovicioara, din judeţul Argeş, unde oameni inimoşi s-au mobilizat pentru dezvoltarea zonei la maximumul potenţialului ei turistic.
Fie vară, fie iarnă, aventura continuă. Indiferent de anotimp, turismul de aventură e alegerea perfectă a celor care caută adrenalină și activități de echipă.
Vă invităm astăzi în nord-vestul ţării, într-o fabuloasă zonă eco-turistică: Pădurea Craiului, din judeţul Bihor. Pădurea Craiului este situată în nord-vestul Munților Apuseni, nu departe de Oradea sau Cluj-Napoca...
Astăzi ajungem în sud-vestul României, o zonă turistică a cărei faimă a depășit de mult granițele țării.
Valea Cernei, în sud-estul României, este un loc pitoresc, cu peisaje diverse și spectaculoase, unde încă se mai întâlnesc cătune, unde oamenii duc și în prezent viața simplă de acum sute de ani.
Pe o suprafață de 14.800 de hectare, la aproximativ 200 de km nord de București, se întinde Parcul Național Piatra Craiului, în zona unuia dintre cele mai spectaculoase masive muntoase din România.
Munţii Apuseni alături de Munţii Banatului reprezintă una din cele mai importante zone carstice din România.
Astăzi vă invităm în nordul ţării, într-o zonă cu lacuri glaciare, cascade, peşteri, vârfuri interesante spectaculoase, tot ce şi-ar putea dori iubitorii de munte, mai precis în Munţii Rodnei.
Munţii Pădurea Craiului, care se află în judeţul Bihor, în partea de nord-vest a Munţilor Apuseni, se pregătesc să devină destinaţie de ecoturism.
Parcul Natural Apuseni este o arie naturală protejată înfiinţată în 2004 şi situată în partea central-nord-vestică a munţilor cu acelaşi nume.