Răpitor de apă dulce, şalăul (Sander lucioperca - lat.) este unul dintre peştii cu carne albă, din care se obţin preparate care îşi găsesc locul în cele mai rafinate restaurante.
Răpitor de apă dulce, şalăul (Sander lucioperca - lat.) este unul dintre peştii cu carne albă, din care se obţin preparate care îşi găsesc locul în cele mai rafinate restaurante.
Secerişului grâului era un eveniment deosebit în lumea satului românesc de altădată.
Secerişului grâului era un eveniment deosebit în lumea satului românesc de altădată.
Astăzi vă invităm în Delta Dunării, într-o comună din județul Tulcea, Dobrogea, formată din mai multe sate.
Pentru că este din ce mai frig şi pentru că ne apropiem de începutul iernii, vă propun două reţete pe bază de peşte.
Pentru că este din ce mai frig şi pentru că ne apropiem de începutul iernii, vă propun două reţete pe bază de peşte.
Zărganul poate fi pregătit la cuptor şi servit cu o garnitură de cartofi fierţi, cu legume la cuptor sau puse pe grătar.
Zărganul poate fi pregătit la cuptor şi servit cu o garnitură de cartofi fierţi, cu legume la cuptor sau puse pe grătar.
În această ediţie vă prezentăm cel mai simplu preparat din peşte – saramura de peşte.
În această ediţie vă prezentăm cel mai simplu preparat din peşte – saramura de peşte.
Comisia Europeană a adoptat recent noi orientări strategice pentru dezvoltarea acvaculturii în Uniunea Europeană, în contextul în care acest domeniu are un potenţial puternic, dar este încă insuficient exploatat în Europa.
Salată cu icre de ştiucă de Tulcea este cel mai recent produs românesc care se bucură de protecție în Uniunea Europeană.
Salată cu icre de ştiucă de Tulcea este cel mai recent produs românesc care se bucură de protecție în Uniunea Europeană.
Provincie situată între Dunăre şi Marea Neagră, Dobrogea are o gastronomie specifică, cu preparate pe care nu le întânim în celelalte provincii româneşti.