Parlamentul solicită un buget al UE pentru 2025 ce se va concentra pe îmbunătățirea vieții oamenilor, creșterea competitivității și abordarea provocărilor actuale.
Peisajul politic european devine din ce în ce mai complicat după ce extrema dreaptă naţionalistă, eurosceptică, anti-imigraţie şi ostilă sancţiunilor împotriva Rusiei a câştigat alegerile din Austria.
Rezultatul reuniunii ministeriale a G20 de la Rio de Janeiro și lupta împotriva inegalității a fost prezentat Parlamentului European pe 17 septembrie 2024. În cadrul reuniunii a fost semnată prima declarație multilaterală care se concentrează pe inegalități.
Au fost anunțate nominalizările la ediția din acest an a Premiului Saharov pentru libertate de gândire. Distincția este acordată de 36 de ani de Parlamentul European persoanelor și organizațiilor care luptă pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale.
Noul Parlament European a votat prima sa rezoluţie, care vizează sprijinul financiar, umanitar şi militar pentru Ucraina, pentru a o ajuta să respingă atacurile Rusiei.
Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit miercuri seară la Palatul Cotroceni pe sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris și a înmânat drapelul țării echipei olimpice, formată din 107 sportivi.
Parlamentul European a adoptat, ieri, reformarea politicii privind migraţia şi azilul, rezultat al unui compromis dificil într-o problemã care generează de mai mulţi ani tensiuni şi diviziuni între cele 27 de state membre.
Comisia Europeană recunoaște pe deplin rolul Parlamentului European în politica privind acordurile de asociere pentru participarea țărilor terțe la programele Uniunii.
Noi reguli pentru migrație și azil în Uniunea Europeană
„Săptămâna Societăţii Civile” organizată la Bruxelles a conturat agenda CE şi PE de după alegeri.
Secretarul român de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, s-a aflat în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în perioada 8-10 martie.
Parlamentul European este decis să crească aprovizionarea cu materii prime strategice, esenţiale pentru asigurarea tranziţiei Uniunii Europene către un viitor durabil, digital şi suveran.
Deputaţii europeni au adoptat planuri pentru asigurarea aprovizionării UE cu cipuri prin stimularea producției și inovării și prin stabilirea unor măsuri de urgență împotriva penuriei.
Băncile care activează în Uniunea Europeană vor fi supuse unor reguli mai stricte pentru a evita o nouă criză financiară ca cea din 2008.
Legea privind Inteligența Artificială a fost adoptată recent cu o mare majoritate de către comisiile IMCO și LIBE.