Transhumanța carpatică, parte a vieții pastorale tradiționale, este elementul cultural românesc ce va ajunge în Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității, UNESCO.
La vărsarea în Marea Neagră, acolo unde fluviul își încheie călătoria de 2.860 km de la izvorul său din Munții Pădurea Neagră din Germania, Dunărea a creat o deltă de o frumuseţe unică.
Ne îndreptăm azi către sud-estul României, unde vom găsi una dintre marile atracţii turistice ale României. Delta Dunării a intrat în patrimoniul UNESCO în 1991 şi este considerată rezervaţie a biosferei la nivel naţional.
Ministerul român de Externe salută celebrarea zilei de 1 Martie, a tradiţiei Mărtişorului, a cărei valoare de patrimoniu a fost recunoscută la...
Ne îndreptăm azi spre sud-vestul României şi vizităm cel mai mare parc mulinologic din sud-estul Europei. Este un parc de mori de apă, inclus în patrimoniul UNESCO şi restaurat la începutul anilor 2000 de Muzeul Astra din Sibiu, din fonduri europene.
În aceste zile am primit vestea că “mărţişorul a fost inclus în lista reprezentantivă UNESCO a patrimoniului imaterial al umanităţii.
Până pe 10 decembrie, vor avea loc, în fiecare seară, slujbe religioase la reşedinţa regelui Mihai din Elveţia, acolo unde fostul...
Ne îndreptăm azi către una dintre cele mai vechi staţiuni balneare ale lumii: Băile Herculane. A fost atestată documentar acum aproape 1900 de ani.
Astăzi vă invităm la o drumeţie prin Parcul Naţional Cozia, o arie naturală protejată situată în estul judeţului Vâlcea. Zona, care se întinde pe 17.000 de hectare, freamată de viaţă şi de peisaje spectaculoase.