Conservarea și restaurarea picturii pe lemn sunt profesii mai puțin cunoscute în România dar, așa cum aflăm de la specialiștii din cadrul Muzeului Național de Istorie a României, munca lor devine indispensabilă pentru salvarera unor piese intrate în patrimoniul național. Maria Popa și Marian Radu ne descriu fluxul tehnologic pe care îl parcurge un obiect, de la restaurare, la expunere.
București – gazda celui mai important eveniment dedicat conservării patrimoniului cultural din blocul comunitar.
Parcul Kiseleff din capitală a devenit un model de bune practici în gestionarea parcurilor și grădinilor istorice prin proiectul „Agora Kiseleff”, găzduind evenimente interdisciplinare la finalul lunii august.
Parcul Kiseleff a găzduit evenimente interdisciplinare ca model de bune practici în gestionarea parcurilor și grădinilor istorice.
Ansamblul monumental „Calea Eroilor” realizat de Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu şi „Frontierele Imperiului Roman – Dacia” au primit acceptul pentru a fi incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
În centrul României, în județul Alba, găsim atracții și produse turistice deosebite. Alba este un județ al diversității. Este un tărâm al priveliștii, al cunoașterii, al experiențelor, al gustului autentic și al patrimoniului.
Există o vorbă care spune că, dacă nu îţi ştii şi dacă nu îţi cunoşti istoria, te condamni la a repeta-o.
Legislativul European cere Rusiei să-i restituie României tezaurul naţional dat spre păstrare în urmă cu peste un secol.