Preparatele din păstrăv se găsesc în meniurile multor pensiuni şi restaurante din România, unele dintre ele amenajate chiar în apropierea sau în incinta unor păstrăvării.
Piftia este una dintre mâncărurile specifice Sărbătorilor de iarnă, fiind nelipsită de pe masa de Crăciun sau de Anul Nou.
Piftia este una dintre mâncărurile specifice Sărbătorilor de iarnă, fiind nelipsită de pe masa de Crăciun sau de Anul Nou.
Recomandarea gastronomică pentru această săptămână este păstrăvul cu smântână, un preparat specific Bucovinei
Recomandarea gastronomică pentru această săptămână este păstrăvul cu smântână, un preparat specific Bucovinei
Păstrăvul a crescut, se pare, în topul preferinţelor românilor.
Păstrăvul a crescut, se pare, în topul preferinţelor românilor.
Până la Paştele ortodox care în acest an este la 12 aprilie, în această duminică, de Florii, este dezlegare la peşte, astfel încât cei care poartă nume de flori pot să pregătească invitaţilor o masă festivă având la ingredient principal peştele.
Până la Paştele ortodox care în acest an este la 12 aprilie, în această duminică, de Florii, este dezlegare la peşte, astfel încât cei care poartă nume de flori pot să pregătească invitaţilor o masă festivă având la ingredient principal peştele.
Păstrăvul, caşul, cârnaţii şi şunca sunt produse ce pot fi conservate prin afumare, un procedeu practicat şi în perioada medievală când pentru fiecare horn era pusă o taxă denumită fumărit sau coşerit.
Păstrăvul, caşul, cârnaţii şi şunca sunt produse ce pot fi conservate prin afumare, un procedeu practicat şi în perioada medievală când pentru fiecare horn era pusă o taxă denumită fumărit sau coşerit.