Cât de eco este pomul de Crăciun? Am discutat cu europarlamentarul Iuliu Winkler şi cu directorul administraţiei Parcului Natural Apuseni, Alin Moş.
Ne îndreptăm azi spre vestul României și ajungem în județul Bihor, o zonă preponderent turistică, perfectă pentru iubitorii turismului activ, dar și cultural și de relaxare.
Cu o natură extrem de generoasă și cu un patrimoniu cultural de o mare valoare, zona se remarcă la nivel național printr-un potențial turistic foarte ridicat și diversificat.
Ne îndreptăm azi spre nord-vestul României și ajungem în zona centrală a Munților Apuseni. Aici se întinde Parcul Natural Apuseni, un loc deosebit de atractiv încă de la începutul secolului al XIX-lea.
Situați în Transilvania, în vestul României, Munții Apuseni nu se remarcă neapărat prin altitudine, ci prin multiplele posibilități de petrecere a timpului liber.
Întins pe o suprafaţă de peste 75 de mii de hectare, Parcul Natural Apuseni acoperă practic cea mai importantă suprafaţă carstică din Munţii Apuseni şi cea mai importantă suprafaţă carstică a României.
Situați în Transilvania, în vestul României, Apusenii nu se remarcă neapărat prin altitudine, cel mai înalt vârf nedepășind 1849 de metri, ci prin multiplele posibilități de petrecere a timpului liber.
Mergem azi către nord-vestul României și ne oprim în județul Bihor.
Comuna Arieşeni este un punct de intrare în Parcul Natural Apuseni. Oferta de turism activ este diversificată, de la drumeţii pe timp de vară, la schi de tură, iarna, pe trasee turistice.