Astăzi vă invităm într-o zonă montană, aflată pe Valea Bârsei, la poalele impunatorului masiv Piatra Craiului: zona Plaiul Foii. Ne aflăm la 12 km de oraşul Zărneşti, judeţul Braşov.
Ne îndreptăm azi către unul dintre cele mai spectaculoase masive muntoase din România: Piatra Craiului. Din punct de vedere administrativ, Parcul Național Piatra Craiului se întinde pe teritoriul a două județe: Brașov și Argeș.
Tot mai mulți turiști aleg să-și petreacă vacanțele în destinații ecoturistice, în natură, manifestând totodată un respect deosebit pentru mediul înconjurător.
În edițiile trecute v-am prezentat ocazional câte un parc natural sau câte o arie protejată. Parcurile naturale și ariile protejate din România sunt multe și diverse, cu caracteristici unice, în funcție de zona în care sunt amplasate.
Destinația de astăzi este situată la aproximativ 200 de kilometri nord de București, în Carpații Meridionali. Aici găsim unul dintre cele mai spectaculoase masive muntoase din România: Piatra Craiului.
Ne îndreptăm azi către centrul României, spre una dintre porțile de intrare în Parcul Național Piatra Craiului: Zărnești.
Ne îndreptăm azi către una dintre porțile de intrare în Parcul Național Piatra Craiului: Zărnești.
Pe o suprafață de 14.800 de hectare, la aproximativ 200 de km nord de București, se întinde Parcul Național Piatra Craiului, în zona unuia dintre cele mai spectaculoase masive muntoase din România.
Destinaţia noastră de astăzi se întinde pe aproape 15 mii de hectare, se află la aproximativ 200 de kilometri nord de Bucureşti şi oferă peisaje spectaculoase.
Destinaţia noastră de astăzi se întinde pe aproape 15 mii de hectare şi adăposteşte aproximativ 1200 de specii de plante, ceea ce înseamnă o treime din numărul total de specii de plante din România.
Alături de invitatul nostru de astăzi, Mircea Vergheleţ, directorul Parcului Natural Piatra Craiului, vizităm o zonă în care natura a fost deosebit de bogată, iar aşezările păstrează tradiţii vechi şi fascinante.