Tergiversarea Dosarului Revoluţiei trebuie aspru sancţionată, consideră deputatul liberal Alexandru Muraru.
Reprezentantul Guvernului pentru Combaterea Antisemitismului a făcut plângere la Parchetul General împotriva AUR.
Interimatul de lungă durată de la şefia principalelor parchete din România este aproape de sfârşit.
Sunt patru ani de când România a trăit cea mai mare catastrofă civilă în cele trei decenii ale istoriei sale postcomuniste.
Odată cu demisia, miercuri, a şefului DIICOT, Felix Bănilă, şi cu numirea unui înlocuitor provizoriu, toate principalele Parchete din România sunt conduse de interimari.
O crimă abominabilă reţine, de câteva zile, atenţia publică din România.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, e, din nou, personajul principal al dezbaterilor publice de la Bucureşti.
Reacţiile nu contenesc după desecretizarea şi publicarea, vinerea trecută, a unui protocol de colaborare între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul General.
Judecătorii instanţei supreme au confirmat decizia Parchetului General de redeschidere a dosarului Revoluţiei anticomuniste din decembrie 1989.
Dosarul în cazul incendiului produs toamna trecută în clubul bucureştean Colectiv, în urma căruia au murit 64 de tineri, a ajuns în instanţă. Şase persoane sunt trimise în judecată.
La peste jumătate de an de la clasarea dosarului Revolutiei anticomuniste din decembrie 1989, acesta a fost redeschis. Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a apreciat că soluţia de clasare este netemeinică si nelegală.
Parchetul General de la Bucureşti a început urmărirea penală în legătură cu modul în care autorităţile cu atribuţii în domeniu au asigurat dreptul la vot la recentele alegeri prezidenţiale pentru românii ce trăiesc în străinătate.