Acest preparat, servit de obicei la micul dejun, există şi în bucătăria altor popoare, însă cea autohtonă îl revendică sub numele de „ouă românești”.
Colectivul independent E T A J revine în California cu un performance act.
Ţestul este un vas cu formă rotundă, ca o pălărie, folosit la coacerea pâinii şi la pregătirea unor mâncăruri, fie în gospodărie, fie la câmp, în aer liber.
Românii şi-au făcut un obicei de a ieşi la iarbă verde, iar unii dintre ei să îşi instaleze grătarele în zone special amenajate.
Românii şi-au făcut un obicei de a ieşi la iarbă verde, iar unii dintre ei să îşi instaleze grătarele în zone special amenajate.
Secerişului grâului era un eveniment deosebit în lumea satului românesc de altădată.
Secerişului grâului era un eveniment deosebit în lumea satului românesc de altădată.
Sub egida Dolju-n bucate, localitatea Afumaţi din judeţul Dolj a organizat, în urmă cu o săptămână o manifestare având ca scop promovarea tradiţiilor populare prin cântece, jocuri, meşteşuguri şi gastronomie.
Sub egida Dolju-n bucate, localitatea Afumaţi din judeţul Dolj a organizat, în urmă cu o săptămână o manifestare având ca scop promovarea tradiţiilor populare prin cântece, jocuri, meşteşuguri şi gastronomie.
Unul dintre cele mai puternice simboluri ale retoricii comuniste a fost pâinea.
Este perioada secerişului grâului, un eveniment deosebit în lumea satului românesc de altădată. Tradiţiile au dispărut pe măsura înlocuirii secerelor cu mijloace mecanizate de recoltare.
Este perioada secerişului grâului, un eveniment deosebit în lumea satului românesc de altădată. Tradiţiile au dispărut pe măsura înlocuirii secerelor cu mijloace mecanizate de recoltare.
Aici puteţi asculta Reporter RRI, ediţia din 11 decembrie 2015.
Studiile arată că, în ultimii anii, românii sunt din ce în ce mai atenţi la alimentele pe care le consumă. Sunt atenţi la ceea ce scrie pe etichetă, iar mulţi dintre ei sunt dispuşi să plătească mai mult pentru alimente mai sănătoase.
Amestec de legume coapte pe plită sau în cuptor şi apoi tocate, zacusca este un aperitiv excelent, fiind servit pe felii de pâine.