România are toate resursele - păduri, lemn, capacităţi de prelucrare, specialişti şi şcoli - pentru a intra în plutonul fruntaş al ţărilor care fac paşi importanţi pentru reducerea emisiilor de carbon în sectorul construcţiilor.
Pădurile românești sunt, de secole, casă primitoare pentru urșii bruni: potrivit World Wild Fund România, din cele aproximativ 18 mii de exemplare existente în toată Europa, circa 8 mii trăiesc în Munții Carpați și peste 6 mii pe teritoriul României.
Comisia Europeană a lansat o noua platformă multipartită menită să contribuie la protejarea şi refacerea pădurilor la nivel mondial - un pas înainte în eforturile sale de combatere a defrişărilor.
Ce înseamnă o pădure? La această întrebare, aparent simplă, nu există un răspuns comun pentru toate statele Uniunii Europene. Dat fiind că...
Pe fondul preocupărilor tot mai intense pentru combaterea încălzirii globale, Comisia Europeană vine cu noi iniţiative pentru combaterea defrişărilor în lume.
Bucureștiul trebuie să facă mai multe eforturi pentru a opri defrișările ilegale, transmite Comisia Europeană. Nicolae Ștefănuță, eurodeputat din grupul Renew Europe, prezintă câteva măsuri și planul Uniunii pentru protejarea pădurilor din Europa.
Vă invităm azi la munte, în judeţul Alba, în masivul Găina, cu o altitudine maximă de 1486 de metri, situat în partea centrală a munţilor Apuseni. Vremea este acum perfectă pentru a face drumeţii montane fie pe jos, fie pe bicicletă.
Munţii Făgăraş au o suprafaţă de 198 de mii de hectare, cu peisaje unice de o frumuseţe rară, cu zone sălbatice şi o biodiversitate bogată, desemnat sit Natura 2000.
A doua zonă ca biodiversitate a României după Delta Dunării se află la numai 39 de km Bucureşti.