Strategiile Pactului Ecologic European pot influenţa, prin regulile introduse, alte sectoare precum cel al agriculturii. De aici şi necesitatea unor studii de impact, care au fost cerute de membri ai Parlamentului European.
Oamenii de ştiinţă au căzut de acord că emisiile masive de dioxid de carbon generate de activitatea umană reprezintă o cauză majoră a acestor schimbări şi că ceva trebuie făcut până nu este prea târziu.
Fondul Tranziției Juste adoptat luna trecută în Parlamentul European va sprijini cu 1,95 miliarde de euro tranziția spre o economie verde în România. Bani vor veni din Bugetul Multianual al Uniunii Europene și din Planul European de Redresare.
Duminică, 9 mai 2021, cu ocazia celebrării Zilei Europei, Europe Direct București, din cadrul Institutului European din România, a organizat evenimentul online intitulat Europa în haină 9.
La data de 14 decembrie a avut loc al doilea eveniment online de simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului European.
Schimbările climatice și periclitarea mediului sunt o amenințare reală pentru Europa și pentru întreaga lume.
În perspectiva implementării la nivelul Uniunii Europene a planului pentru agricultura ecologică, 25% din suprafața agricolă să fie destinată...
Recent, România a semnat declarația UE privind Pactul Ecologic European și s-a angajat ca măsurile de redresare economică să susțină neutralitatea climatică.
Pandemia de coronavirus va fi probabil urmată de epidemii şi mai letale şi distructive, dacă nu va fi eradicată rapid cauza lor primară - distrugerea endemică a lumii naturale.
Eurodeputatul Siegfried Mureşan, împreună cu Grupul Partidul Popular European din care face parte, solicită regândirea priorităţilor bugetare ale Uniunii Europene în contextul pandemiei cu noul tip de coronavirus.
Implementarea Pactului Ecologic European în judeţele din România care vor putea accesa finanțare europeană nerambursabilă prin Fondul European al Tranziției Juste - eurodeputatul Siegfried Mureșan
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut statelor membre să ajungă la un compromis cu privire la bugetul Uniunii pe următorii 7 ani, pe fondul crizelor pe care le întâmpină blocul comunitar.
Subiectul schimbărilor climatice și al încălzirii globale angrenează tot mai multe dezbateri privind măsurile concrete necesare atingerii obiectivelor asumate la nivelul UE.
Comisia Europeană a aprobat o schemă de sprijin public prin care România va acorda 53 de milioane de euro pentru staţii de reîncărcare a vehiculelor cu emisii scăzute.
Mureșul, împreună cu alte 5 județe din România, este considerat de Comisia Europeană ca fiind zonă de investiţii prioritare din Fondul pentru Tranziţie Echitabilă.