Politica Agricolă Comună are nevoie de o finanțare adecvată. Comisia Europeană trebuie să înţeleagă că fermierii cer fonduri pentru a-și achita ratele la bancă și pentru a acoperi costurile de producţie iar plățile directe trebuie să rămână un instrument la dispoziția fermierilor.
Evenimentele climatice extreme produse în Europa în ultima perioadă au adus în prim plan problemele cu care se confruntă domeniul agricol din cauza gestionării nesustenabile a resurselor naturale.
Parlamentul reacționează la recentele fenomene meteorologice extreme din Europa. Sunt necesare mai multe fonduri pentru a consolida pregătirea și răspunsul UE în caz de dezastre naturale.
Comisia Europeană a propus în luna mai a acestui an, revizuirea anumitor dispoziții ale politicii agricole comune (PAC), cu scopul de a realiza simplificări, menținând în același timp o politică puternică, durabilă și competitivă pentru agricultura și alimentele UE.
Comisia a autorizat posibilitatea ca statele membre ale UE să le plătească producătorilor agricoli avansuri mai mari din fondurile Politicii Agricole Comune (PAC), contribuind astfel la soluționarea problemelor de lichiditate cu care se confruntă în prezent mulți dintre aceștia.
Comisia Europeană va prezenta o nouă viziune asupra agriculturii şi alimentaţiei în primele 100 de zile ale celui de al doilea mandat al preşedintei Ursula von der Leyen. La baza acesteia vor sta recomandările făcute de experţi în raportul final al Dialogului strategic.
Fermierii din UE au protestat la începutul anului exprimându-și mai multe nemulțumiri. Problemele lor nu sunt rezolvate de autoriățile europene.
Comisarul European pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, a discutat cu autoritățile de la București despre viitorul politicii agricole comune și despre situația fermierilor români.
Comisia Europeană a fost invitată în Parlamentul European la un dialog pe teama sustenabilităţii agriculturii şi a remunerării echitabile a fermierilor.
Noua politică agricolă comună (PAC) face ca agricultura în UE să fie mai echitabilă, mai ecologică și mai orientată spre rezultate.
Agricultorii se confruntă cu o dublă provocare - ei trebuie să producă alimente, dar să protejeze în același timp natura și biodiversitatea.
Comisia Europeană a aprobat planurile strategice ale României şi Bulgariei din cadrul Politicilor Agricole Comune.
Danemarca, Finlanda, Franța, Irlanda, Polonia, Portugalia și Spania sunt primele şapte ţări membre cărora Comisia Europeană le-a aprobat planurile strategice din agricultură pentru următorii cinci ani.
Sectorul agricol are nevoie de mai multă susținere și fonduri suplimentare alocate de Comisia Europeană.
În Parlamentul European au avut loc dezbateri pentru punerea în aplicare a legislaţiei privind calitatea vieţii animalelor.