Inventate, se pare, în Franţa, clătitele s-au răspândit în Europa astfel încât le putem găsi sub diferite nume în vestul Europei şi pe continentul nord-american, dar şi în Europa centrală şi de Est.
Inventate, se pare, în Franţa, clătitele s-au răspândit în Europa astfel încât le putem găsi sub diferite nume în vestul Europei şi pe continentul nord-american, dar şi în Europa centrală şi de Est.
În această ediţie vă oferim câteva sugestii privind prepararea şi conservarea caiselor.
În această ediţie vă oferim câteva sugestii privind prepararea şi conservarea caiselor.
Haioşul este un foetaj specific Transilvaniei şi Banatului, aşa cum plăcinta cu brânză numită poale-n brâu este un preparat specific Moldovei.
Haioşul este un foetaj specific Transilvaniei şi Banatului, aşa cum plăcinta cu brânză numită poale-n brâu este un preparat specific Moldovei.
Se poate considera că puriceii reprezintă un preparat tradiţional, fără a putea fi identificat însă ca un preparat specific gastronomiei vreunei regiuni sau provincii istorice a României.
Se poate considera că puriceii reprezintă un preparat tradiţional, fără a putea fi identificat însă ca un preparat specific gastronomiei vreunei regiuni sau provincii istorice a României.
Mămăliga a intrat în cultura gastronomică a românilor, se pare, prin secolul al 17-lea, după aducerea şi cultivarea porumbului în Europa.
Ciorba de perişoare este una dintre cele mai apreciate mâncăruri ale bucătăriei româneşti.
Ciorba de perişoare este una dintre cele mai apreciate mâncăruri ale bucătăriei româneşti.
Creştinii ortodocşi se pregătesc să sărbătorească Paştele, sărbătoare marcată în acest an la 5 săptămâni diferenţă faţă de Paştele catolic.
Creştinii ortodocşi se pregătesc să sărbătorească Paştele, sărbătoare marcată în acest an la 5 săptămâni diferenţă faţă de Paştele catolic.
Mulţi români obişnuiesc să petreacă noaptea de Revelion acasă, în jurul mesei pe care sunt aduse diferite preparate tradiţionale pentru această noapte specială.
Mulţi români obişnuiesc să petreacă noaptea de Revelion acasă, în jurul mesei pe care sunt aduse diferite preparate tradiţionale pentru această noapte specială.