Foştii senatori și deputați români îşi pot păstra pensiile speciale.
Proiectul de buget al României pe acest an, chiar retușat, dă naștere la noi dispute politice aprige între Putere și Opoziție.
Odată cu recentul scrutin parlamentar, se încheie doi ani de alegeri în România.
Duş rece pentru Puterea de la Bucureşti: Comisia de la Veneţia dezaprobă multe dintre modificările aduse legilor justiţiei.
Mii de oameni au ieşit din nou în stradă pentru a protesta împotriva modificărilor aduse Codurilor Penale.
Prima moţiune de cenzură iniţiată de PNL şi USR, în opoziţie, împotriva actualului Guvern de coaliţie PSD-ALDE a fost respinsă...
Executivul român, aflat la putere doar de o lună, se confruntă cu prima moţiune de cenzură. Ea va fi dezbătută şi votată miercuri, în plenul reunit al Legislativului, unde însă, PSD şi partenerii săi de coaliţie se bucură de o largă majoritate.
În lupta politică din Republica Moldova par să nu mai existe mijloace interzise, iar Guvernul declarat pro-european e asaltat din toate părţile.
Guvernul Ponta s-a confruntat, din nou, cu o moţiune de cenzură. Previzibil, numărul necesar de voturi pentru ca executivul să cadă nu a fost strâns, astfel că legislativul român îşi continuă mandatul.
Previzibil, votul secret cu bile exercitat la sfârşitul săptămânii trecute în legislativul de la Bucureşti a păstrat în funcţie Executivul Victor Ponta, care s-a confruntat cu a treia moţiune de cenzură.
Parlamentul României îşi reia, de la 1 septembrie, activitatea. Sesiunea de toamnă a Legislativului va fi marcată de apropierea campaniei electorale şi a alegerilor prezidenţiale din noiembrie.
Ucraina a găsit, în sfârşit, o soluţie pacifistă la criza, cu accente violente, în care a plonjat în urmă cu trei luni. Rezolvarea paşnică a dosarului ucrainean a fost salutată de România vecină.