Promovarea modului nostru de viață european este una dintre cele șase priorități comune ale PE, CE și Consiliului European și reunește inițiative în domenii precum combaterea terorismului, sănătatea, spațiul Schengen, migrația și azilul.
Studii realizate în străinătate relevă că firmele care produc hrană pentru animalele de companie ar polua mai mult decât maşinile.
Deșeurile toxice merită o atenție deosebită, luând în considerare efectele nocive pe care le au asupra mediului înconjurător.
Lipsa de medicamente din farmacii afectează întreaga Europă. Franța, Germania, Italia au rămas fără antibiotice cheie, în contextul în care ne confruntăm cu o revenire post-pandemie a infecțiilor de iarnă, inclusiv a infecțiilor streptococice.
La summitul privind punerea în aplicare a acțiunilor climatice desfășurat la Sharm el-Sheikh, UE a fost reprezentată de președintele Consiliului European, Charles Michel, și de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Întreg bugetul Uniunii Europene se ridică la peste 300 de miliarde de euro, 185 de miliarde din Cadrul Financiar Multianual și restul din Next Generation EU, bani pentru planurile naționale de redresare și reziliență.
România va continua să fie cel mai important susţinător al Republicii Moldova, al cetăţenilor săi şi al integrării sale europene,...
Comisia Europeană a adoptat un pachet de propuneri pentru ca politicile UE în materie de climă, energie, utilizare a terenurilor, transporturi și fiscalitate să permită reducerea emisiilor nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.
Ascultaţi aici emisiunea Pauza Mare din 02.03.2022.
La sfârșitul lunii martie, a intrat în vigoare programul Uniunea Europeană pentru sănătate, ultimul pas necesar pentru a pune la dispoziție suma de 5,1 miliarde EUR
Toate statele membre trebuie să devină neutre din punct de vedere climatic până în 2050, declară Parlamentul, cerând obiective ambițioase de reducere a emisiilor pentru 2030 și 2040.
Rezoluţia iniţiată de eurodeputatul USR PLUS- Renew Europe Nicu Ștefănuță cu privire la necesitatea ca statele membre să aibă definiţii și protocoale comune în domeniul sănătăţii în criza Covid-19, a fost votată în PE
Recent, România a semnat declarația UE privind Pactul Ecologic European și s-a angajat ca măsurile de redresare economică să susțină neutralitatea climatică.
Miniştrii de Finanţe din zona euro au ajuns la un acord privind o linie de creditare în valoare de 240 de miliarde de euro pentru susţinerea ţărilor afectate de criza coronavirusului.
Pactul ecologic european, propus de Comisia Europeană, este cel mai ambițios pachet de măsuri care ar trebui să le permită cetățenilor și întreprinderilor din Europa să beneficieze de tranziția către o economie verde și durabilă.