Diplomațiile țărilor care gravitează în jurul celor puternice au întotdeauna misiunea de a fi cu un pas înaintea evenimentelor. Ele trebuie să descifreze tendințe și intenții dacă este posibil chiar înainte ca ele să apară. Diplomațiile țărilor-satelit sunt prezente în capitalele și în toate locurile unde se iau decizii importante și de multe ori ajung chiar în poziții privilegiate.
În luna martie a acestui an, pe data de 4 martie, s-au celebrat 140 de ani de la nașterea marelui om de stat al României din perioada interbelică, Nicolae Titulescu (1882-1941).
Alegerile parlamentare din 2020 s-au desfăşurat corect, liber şi fără incidente, cu respectarea măsurilor sanitare, se arată într-un raport...
Fără a se considera neapărat un idealist, Nicolae Titulescu a sprijinit activ proiectul unității europene, considerând că europenii au un suflet colectiv...
Pe 26 și 27 iunie 1940, România primea din partea Uniunii Sovietice două ultimatumuri prin care era somată să-i cedeze Basarabia și Bucovina de Nord, cu acordul Germaniei naziste.
Într-o zi de mai, acum 420 de ani, voievodul Mihai Viteazul era numit, într-un hristov, Domn al Ţării Româneşti, Ardealului şi Moldovei.