Am discutat cu eurodeputatul Nicolae Ştefănuţă despre prioriăţile sale ca Vicepreședinte al Parlamentului European, despre bugetul multianual 2028-2034, apărarea şi securitatea europeană, dezinformare şi marile platforme online.
Unul din cinci tineri europeni se confruntă cu probleme de sănătate mintală, iar mai mult de 50% dintre tinerii cu vârste între 16 și 24 de ani au raportat că în ultimele 12 luni au avut dificultăți emoționale.
Uniunea Europeană are un plan ambițios prin care să asigure neutralitatea climatică până în 2050. Toate politicile prin care se va face această tranziție sunt incluse în Pactul Verde European pentru combaterea schimbărilor climatice ce acoperă toate sectoarele economiei: transporturi, energie, agricultură, mediu și oceane, climă, industrie, cercetare și inovare.
Parlamentul European s-a reunit în noua structură și și-au votat conducerea în care România va avea doi vicepreședinți.
România are doi vicepreşedinţi în Parlamentul European: Victor Negrescu (S&D) şi Nicolae Ştefănuţă (Verzi).
Victor Negrescu şi Nicolae Ştefănuţă au fost aleşi vicepreşedinţi ai Parlamentului European.
Radio România a organizat a doua dezbatere la Bruxelles în cadrul proiectului YOU+EU 2024 and Beyond.
Radio Romania organized the first debate in Brussels within the YOU+EU 2024 and Beyond project.
Pactul verde European este declarat prioritate comună pentru perioada 2021-2024, de instituțiile UE- PE, Consiliul și Comisia- instituții care au stabilit obiectivele și prioritățile politice comune până la următoarele alegeri europene din 2024.
În Parlamentul European a fost votată Directiva privind calitatea aerului înconjurător și un aer mai curat pentru Europa.
Ultimul raport al Grupului Interguvernamental de Expertiză privind Schimbările Climatice (IPCC) a fost dezbătut în Parlamentul European.
Eurodeputații au votat rezoluția privind bugetul pe 2023 cu suplimentări semnificative pentru cetățenii ucraineni și criza energetică. Bugetul at putea conține și fonduri pentru posibila intrare a României în Schengen.
Pentru unii, Generația Z înseamnă copiii care s-au născut cu tableta în mână, pentru alții, ea este aerul nou din politică, iar pentru o altă categorie de persoane, Generația Z înseamnă liberă exprimare și drepturi, pe care vor să le apere.
Europa a ajuns din nou epicentrul pandemiei de COVID-19, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, însă statele UE dau dovadă de solidaritate în fața acestui nou val de îmbolnăviri și decese numeroase.
După ce bursele Erasmus nu au putut fi acordate anul trecut din cauza pandemiei, tinerii europeni vor beneficia în 2022 de un buget mărit.