Bugetul pe termen lung al UE, cunoscut și sub numele de Cadrul Financiar Multianual (CFM), este planul financiar pe șapte ani care determină câți bani poate investi UE în diferite domenii prioritare, cum ar fi sprijinirea fermierilor, regiunilor, întreprinderilor, studenților sau cercetătorilor.
România a primit 2,7 miliarde de euro de la Comisia Europeană, a doua tranşă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Comisia Europeană a adoptat cel de-al doilea raport anual privind punerea în aplicare a Mecanismului de Redresare și Reziliență.
Comisia Europeană propune consolidarea bugetului Uniunii Europene pe termen lung, pentru a face față celor mai urgente provocări.
Pentru 2023, Comisia Europeană a propus un buget al UE de 185,6 miliarde de euro, care va fi completat de granturi cu o valoare estimată de aproximativ 113,9 miliarde de euro din cadrul instrumentului NextGenerationEU.
Pilonul european al drepturilor sociale fusese planificat pentru implementare într-o perioadă de creștere economică și stabilitate.
Patru din cinci cetăţeni europeni consideră că Uniunea ar trebui să acorde fonduri doar statelor membre care respectă principiile democratice şi statul de drept - relevă un sondaj Eurobarometru publicat zilele trecute de Parlamentul European.
Bugetul UE pentru anul următor poate depăși 300 de miliarde de euro, dintre care aproape jumătate prin instrumentul NextGenEU.
În cadrul Semestrului European de Primăvară, Comisia Europeană a prezentat un nou pachet de orientări bugetare care să ajute statele membre să îşi întărească procesul de redresare economică.
CE a anunţat că a luat măsuri pentru a se asigura că împrumuturile din cadrul instrumentului temporar de redresare NextGenerationEU vor fi finanţate în cele mai avantajoase condiţii pentru statele membre ale Uniunii şi pentru cetăţenii acestora
Pandemia de COVID-19 a amplificat foarte mult provocările existente în Uniunea Europeană, afectând inclusiv serviciile sociale și asistența de bază.
Bugetul pe termen lung al Uniunii Europene și NextGenerationEU, un instrument temporar conceput pentru a stimula redresarea continentului, vor forma cel mai mare pachet de stimulente finanțat din bugetul Uniunii Europene.
Tranziția către o economie verde și răspunsul european la pandemia de coronavirus au fost printre temele abordate de Ursula von der Leyen în primul discurs despre Starea Uniunii pe care l-a ținut de când a preluat președinția Comisiei Europene.
Recesiunea provocată de pandemia de coronavirus va fi mai severă decât se estima anterior, avertizează Comisia Europeană.
Pandemia de coronavirus a evidențiat începutul adesea dificil cu care se confruntă numeroși tineri pe piața forței de muncă.