Interviu cu avocat dr. Iulian Rusanovschi, președinte fondator al Asociației obștești Monumentum de la Chișinău, centrată pe restabilirea monumentelor interbelice realizate pe teritoriul dintre Prut și Nistru și nu numai.
Pe 27 martie 1918, Basarabia sau Moldova de est dintre Prut și Nistru se unea cu România după ce în 1812 fusese anexată de Rusia în urma războiului ruso-otoman.
"Ziua Internațională a Conservării Monumentelor" și expoziția personală "Călător prin burguri transilvane", semnată de...
În fiecare an, milioane de cetăţeni sunt invitaţi să viziteze monumente istorice sau să participe la evenimente prin care să cunoască patrimoniul cultural din Europa, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului.
Dincolo de impunătoarele ziduri ale Muzeului Național Cotroceni, în interiorul Spațiilor Medievale ale palatului, expoziția temporară Dispărute, strămutate, salvate își așteaptă vizitatorii
Ne oprim azi în sud-vestul României, în municipiul Târgu Jiu, din județul Gorj.
De Înâlțarea Domnului, românii și-au comemorat eroii care au lupat pentru neatărnare și unire în vremuri complicate ale istoriei
Ajungem azi în Transilvania, în județele Brașov și Sibiu, în câteva dintre cele mai vechi și mai frumoase biserici fortificate.
Europa marchează în 2o18 anul patrimoniului cultural.
Astăzi mergem în nordul României, în judeţul Bistriţa-Năsăud. Este o zonă în care putem practica toate formele de turism.
În vara acestui an, la Bruxelles, Ambasada României şi Institutul Cultural Român din Regatul Belgiei au lansat candidatura municipiului Iaşi la titlul de Capitala Culturală Europeana 2021.