Regii și reginele, prinții și prințesele au fost mereu în centrul atenției.
În 1881, pe harta politică a Europei apărea Regatul României, o structură politică nouă, cu un trecut comun de cel puţin o jumătate de mileniu din punctul de vedere al mentalului colectiv.
Cel mai controversat rege român, Carol al II-lea a avut calități de suveran și reforme importante s-au înfăptuit în anii în care a condus România.
Românii îi pot aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I până sâmbătă, la Palatul Regal din București.
Acum un secol şi jumătate, Carol de Hohenzolern-Sigmaringen devenea conducătorul Principatelor Unite, în formula realizată în 1859 de Alexandru Ioan Cuza.
Până în 1945, ziua de 10 mai 1866 a avut semnificaţia unui început pentru societatea românească, a unui început bun după o lungă şi agitată perioadă de căutări, incertitudini şi dezamăgiri.
Monarhia are, în România, o istorie de un secol şi jumătate şi doar 4 regi. Carol l, fondatorul dinastiei, era din familia Hohenzollern-Sigmaringen, cu multe capete încoronate, dar el însuşi nu se aştepta să fie vreodată rege
Karl-Anton a jucat un rol covârşitor în întreaga carieră politică a viitorului rege Carol I al României. El i-a fost îndrumător fiului său chiar de la începutul domniei.
Pentru români, faptul că îşi pot omagia regele la împlinirea a 93 de ani este o minune şi un dar istoric. Trebuie să simţim asta, indiferent de sentimente şi mai ales de opţiunile care ne fac să fim fani sau adversari ai ideii de monarhie în România.