Conservarea și restaurarea picturii pe lemn sunt profesii mai puțin cunoscute în România dar, așa cum aflăm de la specialiștii din cadrul Muzeului Național de Istorie a României, munca lor devine indispensabilă pentru salvarera unor piese intrate în patrimoniul național. Maria Popa și Marian Radu ne descriu fluxul tehnologic pe care îl parcurge un obiect, de la restaurare, la expunere.
Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) prezintă până la finalul lunii octombrie expoziția „De la Mayer la Preziosi."
Muzeul Național de Istorie a României găzduiește în această lună expoziția „Leul de hârtie: biletele Ministerului Finanțelor (1919-1920)”
În anul 2012, Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) a lansat proiectul „Capodopere din patrimoniul MNIR” – prin intermediul acestuia au fost prezentate o serie de artefacte de valoare excepțională aflate în colecțiile muzeului.
Muzeul Naţional de Istorie a României găzduieşte timp de o lună proiectul CultMuse, finantat de UE
Săptămâna aceasta s-a deschis o nouă expoziție la Muzeul Național de Istorie al României (MNIR) din centrul capitalei: „DAR - Donații, achiziții, recuperări, descoperiri arheologice”.