După ce v-am prezentat modul de prepararea drobului de miel, un preparat tradiţional pentru masa de Paşte, precum şi modul de prepararea stufatului de miel, în această ediţie vă propunem preparate din miel şi spanac.
După ce v-am prezentat modul de prepararea drobului de miel, un preparat tradiţional pentru masa de Paşte, precum şi modul de prepararea stufatului de miel, în această ediţie vă propunem preparate din miel şi spanac.
Sunt multe obiceiuri legate de Învierea Domnului, iar dacă ar fi să le menţionăm pe cele din domeniul gastronomic, acestea ar fi vopsitul ouălor, coptul cozonacilor şi pregătirea unor mâncăruri tradiţionale din carne de miel.
Sunt multe obiceiuri legate de Învierea Domnului, iar dacă ar fi să le menţionăm pe cele din domeniul gastronomic, acestea ar fi vopsitul ouălor, coptul cozonacilor şi pregătirea unor mâncăruri tradiţionale din carne de miel.
Mai sunt câteva zile până la Paşte, iar românii fac ultimele pregătiri, respectând tradiţii şi obiceiuri vechi de sute de ani.
Creştinii ortodocşi se pregătesc să sărbătorească Paştele, sărbătoare marcată în acest an la 5 săptămâni diferenţă faţă de Paştele catolic.
Creştinii ortodocşi se pregătesc să sărbătorească Paştele, sărbătoare marcată în acest an la 5 săptămâni diferenţă faţă de Paştele catolic.
De şapte ani încoace, în inima României, la Bran se desfăşoară festivalul gastronomic Und te duci tu, mielule?, ocazie pentru localnici să se pregătească să primească turişti, cu produse tradiţionale, spectacole folclorice şi multă bucurie locală.
Stufatul de miel este o mâncare foarte gustoasă, pregătită în perioada sau după zilele de Paşte. De obicei, se folosesc coaste de miel sau o pulpă de miel, pentru 4 ... 6 porţii având nevoie de un kg şi jumătate de carne.
Stufatul de miel este o mâncare foarte gustoasă, pregătită în perioada sau după zilele de Paşte. De obicei, se folosesc coaste de miel sau o pulpă de miel, pentru 4 ... 6 porţii având nevoie de un kg şi jumătate de carne.
Un preparat tradiţional pus de români pe masa de Paşte este drobul de miel. Pentru prapararea acestuia se folosesc organele interne ale mielului, inimă, rinichi, ficat, plămâni, dar, pentru a obţine o cantitate mai mare, se pot adăuga şi ficăţei de pui.
Un preparat tradiţional pus de români pe masa de Paşte este drobul de miel. Pentru prapararea acestuia se folosesc organele interne ale mielului, inimă, rinichi, ficat, plămâni, dar, pentru a obţine o cantitate mai mare, se pot adăuga şi ficăţei de pui.
Anul acesta vacanţele în România au primit încă câteva zile în plus bonus: obişnuita vacanţă de 1 mai, precede Paştele ortodox, din data de 5 mai.