Conştientizarea provocărilor climatice face ca de mai mulţi ani deja şi lumea artiştilor, inclusiv pe cea a dansatorilor, să îşi pună problema unei mai blânde relaţii cu natura.
Protejarea mediului, dar și a sănătății umane, printr-un trai cât mai simplu, mai apropiat de natură și mai nepoluant este deopotrivă datoria autorităților publice și a cetățenilor obișnuiți.
Aproape toate zonele de scăldat din Europa respectă standardele de calitate, arată un raport al Comisiei Europene.
Uniunea Europeană a exportat peste 30 de milioane de tone de deșeuri în 2021.
Activităţile umane se află la originea unei periculoase încălziri climatice, proces care se traduce prin evenimente meteorologice mai violente în lumea întreagă – o spun studiile știițifice și o confirmă realitatea pe care o trăim cu toții zi de zi.
Din cauza restricţiilor de circulaţie impuse de situaţia pandemică, poluarea din marile aglomerări urbane părea să fi scăzut, mai ales în perioada stării de urgenţă din prima parte a anului 2020.
Obiectele de unică folosință din plastic numai pot fi puse pe piață începând de săptămâna trecută, dar câteva state membre, printre care și România, nu și-au actualizat legislația în conformitate cu directiva UE.
România se află printre țările UE cu cea mai mare poluare în zonele urbane.
Un studiu publicat recent mai arată că reducerea poluării la nivelurile recomandate de organizația internațională ar permite evitarea a peste 50 de mii de decese pe an în Europa.
Pandemia de coronavirus va fi probabil urmată de epidemii şi mai letale şi distructive, dacă nu va fi eradicată rapid cauza lor primară - distrugerea endemică a lumii naturale.
România are la dispoziție patru luni să închidă, să sigileze şi să ecologizeze 48 de gropi de gunoi ilegale, avertizează Comisia Europeană.