Eurodeputatul Siegfried Mureşan a acordat un interviu postului nostru de radio în timpul primei sesiuni plenare de toamnă a Parlamentului European.
În Parlamentul European s-a vorbit despre importanța unei puneri în aplicare reușite a Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă de către statele membre pentru a asigura un impact pe termen lung asupra economiei și societății Uniunii Europene.
Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să folosească banii din Mecanismul de redresare și reziliență pentru obținerea unor beneficii pe termen lung pentru economie și societate. Totodată, fondurile trebuie utilizate în mod transparent.
Implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență presupune elaborarea unor strategii vizionare și impunerea unor măsuri concrete în special pentru zona tranziției digitale și verzi.
Comisia Europeană a votat recent Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, aprobat de Parlamentul European și conceput pentru a ajuta ţările UE să combată efectele pandemiei de COVID-19.
UE va cheltui în următorii ani probabil mai multe fonduri europene decât oricând, ca urmare a impactului economic și social major al pandemiei...
Fondul european de redresare post COVID-19 a primit aprobarea finală, dar mai sunt paşi de făcut înainte de a fi pus în practică, iar statele membre trebuie să îndeplinească o serie de condiţii pentru a accesa fondurile alocate.
Uniunea Europeană are un nou instrument financiar de reducere a efectelor sociale și economice generate de pandemie.
Mecanismul de redresare şi rezilienţă va ajuta statele membre ale Uniunii Europene să absoarbă şocul economic creat de criza provocată de pandemia de Covid-19.